Quantcast
Channel: اخبار گردشگری –توریست ها
Viewing all 3181 articles
Browse latest View live

نشست وزرای گردشگری کشورهای عرب در حاشیه نمایشگاه فیتور اسپانیا برگزار خواهد شد

0
0

گردشگری

گردشگری

مدیرکل امور بین‌الملل گردشگری گفت: نشست وزرای گردشگری کشورهای عرب در حاشیه نمایشگاه فیتور اسپانیا برگزار خواهد شد. از ایران نیز دعوت شده تا در این نشست حضور پیدا کند.
به گزارش خبرنگار مهر، لادن تهرانی، مدیرکل امور بین‌الملل گردشگری در نشست اقدامات انجام شده حضور ایران در نمایشگاه گردشگری فیتور اسپانیا که پیش از ظهر روز شنبه در کانون اتومبیل‌رانی و جهانگردی ایران برگزار شد، بیان کرد: شعار نمایشگاه امسال Green fitor است؛ به همین علت پیشنهاد می‌شود تا شرکت‌کنندگان در این نمایشگاه از اقلام تبلیغاتی مرتبط با حفاظت از محیط زیست، کاغذهای کمتر، کاهی و یا با شعارهای محیط زیستی استفاده کند.

وی گفت: در روز بیست و نهم ژانویه کنفرانس حفاظت و استفاده پایدار از محصولات توسعه گردشگری برگزار می‌شود. بنابراین از بخش خصوصی شرکت‌کننده می‌خواهیم تا در این کنفرانس شرکت کند. کنفرانس دیگر با عنوان «گردشگری خرید» برگزار خواهد شد چرا که اکنون گردشگری خرید یکی از بحث‌های روز سازمان جهانی جهانگردی شده و اکنون کشورها به این سمت پیش می‌روند که بحث گردشگری خرید را ارتقا دهند.

مدیرکل امور بین الملل گردشگری افزود: در همین روز کنفرانس تکنولوژی برای همه و در خدمت گردشگری نیز برگزار خواهد شد تا آخرین دستاوردهای این حوزه معرفی شود. در بخش دولتی نیز روز بیست و هشتم ژانویه برنامه Vip reciaption در حضور رئیس سازمان میراث فرهنگی و معاونت گردشگری برگزار می‌شود. همچنین به برترین‌های گردشگری نیز طی مراسمی جوایزی اهدا خواهد شد. این جوایز می‌تواند در هر زمینه‌ای از گردشگری باشد اما متاسفانه امسال نماینده‌ای از کشورمان برای دریافت این جایزه معرفی نشد. روز بیست و هشتم ژانویه با دعوت رسمی آقای طالب ریفائیل، ضیافت شامی برگزار خواهد شد و برای اولین بار نیز وزرای گردشگری خاورمیانه و آفریقا گرد هم می‌‌آیند تا روابط گردشگری بین آفریقا و حوزه خاورمیانه را بررسی کنند.

تهرانی ادامه داد: نشست وزرای گردشگری کشورهای عرب یکی دیگر از برنامه‌های جانبی این نمایشگاه خواهد بود که به نشست منطقه مناء معروف است. سازمان UNWTO دعوتنامه‌ای نیز برای ایران فرستاده و اعلام کرده اگرچه ایران جزو کشورهای عربی نیست ولی چون در این منطقه قرار دارد، حضورش مناسب خواهد بود. به همین علت ما هم توصیه می‌کنیم تا شرکت‌کنندگان در این نشست حضور داشته باشند چرا که اولین بازار گردشگران ورودی به ایران، کشورهای عربی هستند.

تهرانی همچنین از شرکت‌کنندگان خواست تا از غرفه سازمان جهانی جهانگردی در سالن 28 این نمایشگاه دیدن کنند.

به گزارش مهر، نمایشگاه فیتور اسپانیا هشتم تا دوازدهم بهمن ماه با حضور 13 دفتر خدمات مسافرتی و شرکت گردشگری برگزار می‌شود. نمایندگان این دفاتر خدمات مسافرتی در کانون جهانگردی و اتومبیل‌رانی گرد هم آمدند و نحوه حضور آنها و چیدمان غرفه‌ها بررسی و حضور هر یک از این دفاتر به صورت قرعه‌کشی تعیین شد.

نوشته نشست وزرای گردشگری کشورهای عرب در حاشیه نمایشگاه فیتور اسپانیا برگزار خواهد شد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


خطرناک ترین شهر جهان

0
0

قتل

قتل

پایگاه «بیزنس اینسایدر» درگزارشی شهر «سانبیدروسولا» واقع درجمهوری هندوراس در آمریکای لاتین را به عنوان خطرناک ترین شهر جهان معرفی کرد.

 سانبیدروسولا از شهر میشیگان – خشن ترین شهر آمریکا به علت حوادث قتل - خطرناک تر معرفی شده است.

دراین گزارش آمده است بیش از نیمی از کوکائین توقیف شده درآمریکای مرکزی توسط پلیس در السالوادور و هندوراس به دست آمد و پلیس سانبیدروسولا درسال 2011 یک کارگاه تولید کوکائین را پیدا کرد که یک مکزیکی آنرا اداره می کرد و بدین ترتیب اولین کارگاه تولید کوکائین در آمریکای مرکزی کشف شد.

قاچاق مواد مخدر توسط باندهای خشونت به درگیری های بسیار و جنایت های فجیع منجر شده و با افزایش تعداد حوادث قتل در سال 2008 ، اوضاع این شهر ناآرام شد تا جایی که اجساد را قبل از انتقال به گورهای جمعی در کامیون های حامل سردخانه نگه می داشتند.

«خوان اورلاندو هرناندیز» زمانیکه در سال 2014 درجایگاه ریاست جمهوری هندوراس قرار گرفت ، قول داد که تدابیر شدیدی برای مقابله با گسترش جنایت دراین شهر در پیش گیرد.

طبق قانون هندوراس ، هر شهروند این کشور می تواند حدود 5 سلاح گرم داشته باشد و سلاح های گرم عامل وقوع بیش از 83 درصد جنایت های قتل دراین کشور هستند، در مقایسه با آمریکا که سلاح گرم عامل وقوع 60 درصد قتل ها است.

خشونت های این شهر حتی به زندان ها نیز کشیده شده و مسئولان قادر به کنترل باندها در زندان نیستند. دست کم 14 زندانی در اقدام های خشونت بار و طی درگیری باندهای مختلف با یکدیگر در زندان ها در سال 2012 کشته شدند.

یک سال پس از این اتفاق و بعد از آنکه دولت از تلاش برای اصلاح آنان دست برداشت، زندانیان اوضاع زندان ها را تحت سلطه خود درآوردند.

 

شهروندان برای تعامل با پلیس فاسد، به انجام اعدام و قتل درخارج از چارچوب دستگاه قضایی اقدام می کنند و خوان کارلوس، فرمانده سابق پلیس ملی درسال 2002 با اتهاماتی مبنی بر همدستی در گروه اعدامی که غیرقانونی خوانده شد، مواجه شد که درنتیجه 5 هزار دلار جریمه شد و در سال 2013 از کار برکنار شد.

درسال 2013 ، دولت هندوراس در تلاش برای کاهش تنش ها و آرام کردن اوضاع ، حدود هزار افسر از پلیس نظامی را به «تیگوسیگالپا» پایتخت این کشور و «سانبیدروسولا» فرستاد.

اهالی «سانبیدروسولا» تحت فشار ترس و فقر زندگی می کنند چرا که هندوراس دومین کشور فقیر آمریکای لاتین به شمار می رود که بیش از 65 درصد از جمعیت آن زیر خط فقر زندگی قراردارند.

فقط حدود 15 درصد از ساکنان مناطق روستایی در هندوراس به آب آشامیدنی سالم دسترسی دارند

نوشته خطرناک ترین شهر جهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

سفر و گردشگری ارتباط مستقیم با جاذبه‌ها و منابع دارد

0
0

دکتر رحمانی موحد

دکتر رحمانی موحد

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری گفت: سفر و گردشگری ارتباط مستقیم با جاذبه‌ها و منابع دارد و ما در این زمینه بسیار غنی هستیم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسنا - منطقه خراسان، دکتر رحمانی موحد که صبح امروز (پنجشنبه 18 دی) در سومین نشست منطقه‌ای شورای راهبری گردشگری سلامت در مشهد سخن می‌گفت، اظهار کرد: ظرفیت‌های بزرگی برای گردشگری سلامت داریم.

وی ادامه داد: باید بکوشیم که منابع را به خدمات تبدیل کنیم و از این طریق بتوانیم ظرفیت‌های بیشتری را به وجود بیاوریم.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی افزود: در زمینه گردشگری سلامت دو موضوع تجهیزات و منابع انسانی اهمیت زیادی دارد و خوشبختانه ما به دلیل غنا در بخش نیروی انسانی بسیاری از رقبای خود را کنار زده‌ایم و امروز در سراسر دنیا شاهد آن هستیم که بزرگترین شخصیت‌ها برای درمان بیماری‌های خود به پزشکان ایرانی مراجعه می‌کنند که این مساله حاکی از ظرفیت بی‌نظیر ما در این مسیر است.

رحمانی‌موحد تصریح کرد: گردشگری یک مقوله فرابخشی است و بنابراین تمام بخش‌های مرتبط با آن باید تلاش کنند تا انشاالله شاهد موفقیت و ارتقاء این بخش باشد.

وی گفت: شورای راهبری گردشگری سلامت به صورت یک مشارکت بین دستگاهی با همین هدف تشکیل شد و با همکاری وزارت امور خارجه، وزارت بهداشت، سازمان میراث فرهنگی تاکنون چهار جلسه را تشکیل داده است که خوشبختانه به نتایج خوبی هم رسیده است.

معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی عنوان کرد: شیوه‌نامه صدور صلاحیت حرفه‌ای دفاتر فعال در این زمینه با پایان نشست‌های منطقه‌ای به نتیجه خواهد رسید و سپس دفاتر می‌توانند با معرفی یک پزشک به عنوان مسئول فنی فعالیت خود را آغاز کنند.

رحمانی موحد ادامه داد: نظارت در زمینه گردشگری سلامت مورد تاکید ما بوده است که انشاالله در این زمینه در کمیسیون‌های تخصصی این نشست به صورت مفصل در خصوص آن بحث خواهیم کرد.

وی اظهار کرد: 22 موضوع برای تعیین تکلیف در شورا مطرح شده که پس از اتمام این اجلاس دومین موضوع تعیین تکلیف می‌شود و 20 موضوع دیگر در جلسات آینده مورد بررسی قرار خواهد گرفت.

نوشته سفر و گردشگری ارتباط مستقیم با جاذبه‌ها و منابع دارد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار برای تهیه‌ی طرح جامع شهرهای نمونه گردشگری

0
0

شهرهای نمونه

شهرهای نمونه

مدیرکل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری از اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار برای تهیه‌ی طرح جامع شهرهای نمونه گردشگری خبر داد.

جلال تاجیک در گفت‌وگو با خبرنگار گردشگری ایسنا با بیان این‌که این بودجه در ردیف متفرقه‌های بودجه‌ی سال 93 سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری پیش‌بینی شده است، افزود: فعلا همین مقدار اعتبار در نظر گرفته شده؛ اما سعی داریم از شهرداری‌ها و استانداری‌ها نیز کمک بگیریم تا طرح جامع شهرهای نمونه گردشگری تا سه چهار ماه آینده تکمیل شود.

وی اضافه کرد: با توجه به سطح اعتبارات‌، شهرهای بزرگی چون ری و شیراز را از تخصیص این بودجه مستثنی کردیم‌، چون آن‌ها نسبت به سایر شهرهای نمونه گردشگری توانمند هستند و فعلا به این اعتبار نیازی ندارند. فکر کردیم بهتر است سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری همین مقدار بودجه اندک را برای شهرهای نمونه گردشگری که توانمند نیستند صرف کند، با این حساب این اعتبار به 11 شهر نمونه گردشگری اختصاص می‌یابد.

تاجیک همچنین از آغاز سفرهای نظارتی کارشناسان کارگروه شهرهای گردشگری به این شهرها خبر داد و افزود: این سفرهای نظارتی با هدف بازدید تخصصی از تاسیسات گردشگری شهرهای نمونه صورت می‌گیرد که نخستین سفر در 27 دی‌ماه از شهر نیشابور خواهد بود و دومین بازدید در بهمن‌ماه به استان یزد که سه شهر نمونه گردشگری را در خود جای داده انجام می‌شود تا نقطه نظرات درباره‌ی این شهرها دقیق‌تر دریافت شود.

مشهد، شیراز، ری، نیشابور، بسطام، رامسر، لاهیجان، تفت، ابرکوه، میبد، سرعین، ماهان و دماوند، 13 شهری هستند که از دولت قبل مصوبه‌ «شهر نمونه گردشگری» را گرفتند و کاشان نیز به عنوان شهر نمونه‌ چهاردهم در فهرست انتظار گرفتن مصوبه از دولت است تا به این فهرست اضافه شود، این شهرها با وجود آن‌که مصوبه هیات دولت را گرفته‌اند؛ اما تا کنون هیچ اعتبار خاصی برای‌شان تعریف نشده است.

سعید شیرکوند معاون سرمایه‌گذاری و برنامه‌ریزی سازمان میراث فرهنگی و گردشگری نیز 19 آذرماه در جمع فرمانداران و شهرداران شهرهای نمونه گردشگری به آن‌ها اولتیماتوم داد که تا آخر سال فرصت دارند تا با مرور برنامه‌های گذشته، نقشه سه سال آینده را ارائه دهند.

نوشته اختصاص یک میلیارد تومان اعتبار برای تهیه‌ی طرح جامع شهرهای نمونه گردشگری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خدمات گردشگری با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین الکترونیکی توسعه می‌یابد

0
0

گردشگری

در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک، خدمات گردشگری با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین الکترونیکی توسعه می‌یابد.

به گزارش ایسنا، توسعه‌ی خدمات گردشگری در راستای تحقق اهداف دولت الکترونیک، به‌دنبال انعقاد توافقنامه‌ی همکاری بین شرکت توسعه‌ی ایرانگردی و جهانگردی و کانون انجمن‌های کارفرمایی دفاتر پیشخوان دولت با نظارت کیفی معاونت گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری تحقق می‌یابد.

در توافقنامه‌ی همکاری بین شرکت توسعه‌ی ایرانگردی و جهانگردی و کانون انجمن‌های کارفرمایی دفاتر پیشخوان خدمات دولت که با حضور مرتضی رحمانی‌موحد - معاون گردشگری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - امضا شد، دو طرف نسبت به همکاری در ارائه و توسعه‌ی خدمات الکترونیکی شامل خدمات سلامت الکترونیکی، پرداخت الکترونیکی، فروشگاه‌های مجازی و اطلاع‌رسانی با بهره‌گیری از فناوری‌های تلفن همراه و ظرفیت‌های پیشرفته‌ی مخابرات تلفن ثابت متعهد شدند.

این توافقنامه به منزله‌ی چارچوب کلی همکاری متقابل تلقی می‌شود و پس از روشن شدن جزییات تفصیلی، نیازمندی‌ها و شرایط همکاری در کارگروه‌های کارشناسی مشترک مشخص می‌شود.

نوشته خدمات گردشگری با بهره‌گیری از فناوری‌های نوین الکترونیکی توسعه می‌یابد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

آمادگی کامل برای همکاری در زمینه‌های گردشگری و تجاری با استان فارس و شیراز

0
0

سفر

سفر

رئیس اتاق بازرگانی منه‌من در ازمیر ترکیه گفت: ما آمادگی کامل برای همکاری در زمینه‌های گردشگری و تجاری با استان فارس و شیراز را داریم.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری دانشجویان ایران (ایسنا) منطقه فارس، «ییلماز گورال»، شنبه 20 دی در دیدار هیئت تجاری ترکیه‌ای با مدیران سازمان میراث فرهنگی فارس و اعضای اتاق بازرگانی شیراز گفت: زمینه‌های خوبی برای توسعه فعالیت‌های تجاری و تبادل گردشگر بین ایران و ترکیه بخصوص بین ازمیر و استان فارس و شیراز وجود دارد.

وی با یادآوری اینکه مجموع تجارت ایران و ترکیه اکنون سالانه 15 میلیارد دلار است، خاطرنشان کرد: افزایش این رقم یکی از اهداف توسعه روابط تجاری و گردشگری است که منافع اقتصادی دو کشور را تامین خواهد کرد.

این فعال تجاری ترکیه با بیان اینکه سالانه حدود 2 میلیون گردشگر از ایران به ازمیر ترکیه سفر می‌کنند، گفت: اما متاسفانه تعداد گردشگرانی که از ترکیه به ایران سفر می‌کنند بسیار محدود است و یکی از اهداف توسعه روابط می‌تواند افزایش شمار گردشگران باشد.

گوردال با تصریح اینکه شباهت‌های زیادی بین ازمیر و فارس و منه‌من و شیراز وجود دارد، گفت: این منطقه به لحاظ کشاورزی خصوصا در تولید پنبه، در سطح ترکیه و جهان شناخته شده است.

وی با اشاره به محدودیت‌های ترکیه در ذخایر انرژی فسیلی گفت: با توجه به دسترسی نداشتن ما به ذخایر نفتی، به‌دنبال تامین انرژی برق با استفاده از آب و آفتاب هستیم.

گوردال به فعالیت‌های ازمیر در تجارت پوشاک، چرم، کفش و پروفیل‌های ساختمانی اشاره و خاطرنشان کرد: در زمینه‌های توریستی، ایجاد مراکز اقامتی و پذیرایی و ... ظرفیت‌های خوبی در ازمیر وجود دارد.

این فعال تجاری کشور ترکیه همچنین به وجود ظرفیت‌های ترابری هوایی در کشورش اشاره و تاکید کرد که امکان توسعه پرواز در خطوط هوایی شیراز به ترکیه و همچنین اتصال شیراز و فارس به سایر کشورهای جهان از طریق ترکیه و با بهره‌بردن از امکانات خطوط هوایی آن کشور وجود دارد.

به گزارش ایسنا،‌ صبح امروز یک هیئت تجاری، بازرگانی از ازمیر ترکیه، برای دیدار با اعضای اتاق بازرگانی شیراز و مسئولان اداره کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری فارس و زمینه‌سازی برای ایجاد و توسعه ارتباطات تجاری و گردشگری، به شیراز وارد شدند.

نوشته آمادگی کامل برای همکاری در زمینه‌های گردشگری و تجاری با استان فارس و شیراز اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بازگرداندن اشیای تاریخی به کشور

0
0

اشیا تاریخی

اشیا تاریخی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای از تلاش مسئولان سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در بازگرداندن اشیای تاریخی به کشور تشکر کردند.

به گزارش خبرگزاری مهر،210 نفر از نمایندگان مجلس شورای اسلامی در نشست علنی امروز (یکشنبه 21 دی ماه) مجلس شورای اسلامی در نامه‌ای از تلاش مسئولان حقوقی و کارشناسان سازمان میراث فرهنگی،‌صنایع دستی و گردشگری در بازگرداندن حدود 349 قلم اشیا‌ء تاریخی با قدمت بیش از 3 هزار سال تقدیر و تشکر کردند.

نوشته بازگرداندن اشیای تاریخی به کشور اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

یکی از سیاست‌های مهم میراث فرهنگی واگذاری خانه‌های تاریخی به بخش خصوصی است

0
0

فلک‌الافلاک

فلک‌الافلاک

رئیس سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری گفت: یکی از سیاست‌های مهم میراث فرهنگی واگذاری خانه‌های تاریخی به بخش خصوصی با اولویت ایجاد کلاس‌های آموزشی، مراکز فرهنگی و صنایع دستی با رعایت ضوابط کاربری است.

به گزارش خبرنگار خبرگزاری ایسنا منطقه لرستان، مسعود سلطانی‌فر در حاشیه همایش وحدت اسلامی، تجارت و توسعه لرستان در جمع خبرنگاران با اشاره به آخرین وضعیت‌ رهاسازی قلعه تاریخی فلک‌الافلاک افزود: این مهم در خلال سفر دولت مطرح و خوشبختانه استاندار لرستان نیز پیگیری‌های خوبی انجام داده و بخشی از حریم این بنا که در اختیار ارتش قرار دارد، تقریبا در حال به نتیجه رسیدن و حل شدن است.

وی ادامه داد: با اعتباراتی که به صورت نصف‌نصف از سوی سازمان میراث فرهنگی و استانداری به این مهم تخصیص داده می‌شود، کمک خواهیم کرد تا ظرف ماه‌های آینده بخش مربوط به ارتش را تملک کرده و در اختیار خود قرار دهیم.

معاون رییس جمهور اضافه کرد: برای بخش‌های مربوط به سپاه دو فرمول پیشنهادی داده‌ایم و درحال مذاکره با سپاه هستیم که با پذیرش یکی از این پیشنهادات احتمال می‌دهیم این مهم نیز عملیاتی شود.

وی در پاسخ به این سوال که مرمت‌هایی که در قلعه صورت می‌گیرد کار‌شناسی نیست اظهار کرد: گزارش‌هایی دراین راستا مطرح شده که یک تیم تخصصی به استان خواهیم فرستاد تا چنانچه مشکلاتی وجود دارد، با استفاده از کار‌شناسان ملی در سطح کشور برطرف کنیم.

سلطانی‌فر در ادامه با بیان اینکه اعتباراتی را که در زمینه مرمت داریم در مقایسه با آنچه نیاز داریم، یک به بیست است اظهار کرد: چنانچه تمام بناهای تاریخی مورد کاوش، مرمت و بازسازی شوند، ۲۰ برابر بودجه موجود نیاز است و این درحالیست که هم اکنون ۵ درصد اعتبارات را داریم.

نوشته یکی از سیاست‌های مهم میراث فرهنگی واگذاری خانه‌های تاریخی به بخش خصوصی است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


مدیرعامل برج میلاد از افزایش 170 درصدی جذب گردشگران به برج میلاد خبر داد

0
0

مجسمه امیرکبیر

مجسمه امیرکبیر

مدیرعامل برج میلاد از افزایش 170 درصدی جذب گردشگران به برج میلاد خبر داد.

به گزارش خبرنگار «شهری» خبرگزاری ایسنا،‌ فرزاد هوشیار صبح امروز در مراسم رونمایی از مجسمه امیرکبیر در موزه مشاهیر برج میلاد گفت: این رونمایی با حضور جمعی از مسئولان از جمله سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی و دکتر صالحی رئیس کتابخانه ملی و همچنین جمعی از دانش آموختگان مدرسه دارالفنون انجام می‌شود.

وی با بیان اینکه برج میلاد، یادمان ملی ایرانیان است که اتفاقات فاخر هنری و فرهنگی در آن رخ می‌دهد، گفت: امروزه به جایی رسیده‌ایم که هر تهرانی در هر جای شهر به برج میلاد نگاه می‌کند، یاد خاطرات و اتفاقات فاخر می‌افتد.

هوشیار با بیان اینکه امیرکبیر بنیانگذار فکر نوین در ایران و دنیا شد اظهارکرد: خدمات خوب امیرکبیر در کشورهای همسایه و ایران به چشم می‌خورد.

مدیرعامل برج میلاد با اشاره به حضور تعدادی از دانش آموختگان مدرسه دارالفنون که یادگار امیرکبیر است، افزود: از این مدرسه دانشمندان و هنرمندان زیادی تحصیل کرده و امیدوارم دار الفنون ارزشمند بتواند بار دیگر در اختیار فرهیختگان و دانش‌آموختگان قرار گیرد.

وی با بیان اینکه بر اساس آمارهای موجود،‌ میزان مراجعه مهمانان خارجی از برج میلاد 170 درصد افزایش یافته است، گفت: برج میلاد توانست با حمایت‌های بی دریغ شهردار تهران و سازمان میراث فرهنگی به یکی از قطب‌های مهمانپذیر پایتخت تبدیل شود.

به گزارش ایسنا در پایان این مراسم که با حضور دکتر سلطانی فر رئیس سازمان میراث فرهنگی تهران و ... از مجسمه امیرکبیر رونمایی شد و مجسمه این مرد، در کنار مشاهیر دیگر همچون نیما یوشیج، سهراب سپهری،‌ جلال آل احمد و ... قرار گرفت.

نوشته مدیرعامل برج میلاد از افزایش 170 درصدی جذب گردشگران به برج میلاد خبر داد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

بازدید 3 هزار و 735 نفر از موزه شهدای این استان در سال جاری

0
0

موزه شهدا

موزه شهدا

معاون پژوهش و ارتباطات فرهنگی بنیاد شهید استان اردبیل از بازدید 3 هزار و 735 نفر از موزه شهدای این استان در سال جاری خبر داد.

یوسف دلخون اصل در گفتگو با خبرنگار ایسنا، با بیان اینکه میزان بازدید از موزه شهدای اردبیل نسبت به سال گذشته افزایش یافته است، گفت: موزه شهدای استان اردبیل آبان ماه سال گذشته در محل خانه تاریخی رضازاده گشایش یافت.

وی افزود: این مکان به عنوان اثر معنوی و فرهنگی میعادگاهی برای همه دوستداران شهداست و برخی برنامه‌های فرهنگی از جمله مراسم پر فیض قرائت زیارت عاشورا و کمیل در این موزه در کنار تصاویر و اسناد شهدا برگزار خواهد شد. تنها در سه ماهه گذشته دو هزار و 300 نفر در قالب گروه های مختلف از این موزه بازدید کرده‌اند. به طور متوسط قشر دانش‌آموز و دانشجو و شهروندان عادی بیش از هر قشری برای بازدید در موزه شهدای اردبیل حضور یافته اند.

وی اظهار کرد: از ابتدای سال جاری 985 نفر از کارکنان دستگاه‌های مختلف اجرایی از این موزه بازدید کرده‌اند. همچنین در کنار گردشگران داخلی توریست‌های خارجی نیز از آن استقبال کرده‌اند. تاکنون گردشگرانی از کشورهایی چون اسپانیا، آلمان، انگلیس و ترکیه از این موزه بازدید داشته‌اند.

نوشته بازدید 3 هزار و 735 نفر از موزه شهدای این استان در سال جاری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

شناسایی اسکلتی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد در تهران

0
0

تهران

تهران

کاوش های باستان شناسی در حفاریهای فاضلاب خیابان مولوی تهران منجر به شناسایی اسکلتی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد شد.

به گزارش خبرگزاری مهر ، محمد اسماعیل اسماعیلی جلودار سر پرست گروه باستان شناسی طرح پژوهش باستان شناسی در جنوب بازار تهران گفت: این کشفِ منحصربه فرد سابقه سکونت در محدوده شهری تهران را تا هفت هزارسال به عقب می برد.

اسماعیلی جلودار خاطر نشان ساخت که تاکنون قدیمی ترین بقایای باستانی شناسایی شده در شهر تهران  به تپه های قیطریه وحدود سه هزار سال پیش اختصاص داشت.

به گفته او این کاوش که در خیابان مولوی حدفاصل میدان های محمدیه تا قیام انجام شد همچنین  به کشف آثار متنوع و پرشمار زیرسطحی زیادی انجامید.

وی اظهار داشت: آثار به دست آمده از این کاوش شامل قطعات فراوان سفال های ساده و لعابدار از دوره های صفوی و قاجار، مصالح آجری و سنگی و تزئینات کاشی کاری، اشیا استخوانی و تکه ظرف های شیشه ای است. باستان شناسان پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری و گروه باستان شناسی دانشگاه تهران در قالب هیأتی پژوهشی مشغول نظارت بر روند اجرای عملیات عمرانی و مستندسازی شواهد گذشته، پیگردی آثار تاریخی و گمانه زنی باستان شناختی در محورهای تعیین شده هستند.

اسماعیلی جلودار ازاقدام متخصصان برای حفاظت و انتقال تدفین پیش از تاریخی به موزه ملی ایران و نمایش عمومی آن پس از انجام آزمایش ها و اقدامات حفاطتی خبر داد.

او اضافه کرد : دستاوردهای محدود فعلی پس از مذاکرات فشرده و پیگیری های مستمر با شرکت فاضلاب تهران به ثمر رسیده و ادامه کار منوط به انجام تعهدات و حمایت های آن شرکت و پشتیبانی هایی است که پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری بعمل خواهد آورد .

سرپرست این طرح پژوهشی تأکید کرد :اهمیت این کشف بی سابقه درپایتخت ایران، همکاری اساسی شرکت فاضلاب تهران را برای ادامة کار و رفع موانع موجود پژوهش میدانی هیأت اعزامی و اهتمام همه جانبه شهرداری و شورای شهر تهران برای حفظ، بازنمایی و بهره برداری های آموزشی و سیاحتی از آثار به دست آمده را ضروری می کند.

نوشته شناسایی اسکلتی متعلق به هزاره پنجم پیش از میلاد در تهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

رئیس سازمان میراث فرهنگی از تندیس امیرکبیر رونمایی کرد

0
0

تمدن

تمدن

رئیس سازمان میراث فرهنگی از تندیس امیرکبیر رونمایی کرد و با اشاره به اینکه ایران دارای نخستین تمدن جهان است گفت که تنها ۵ درصد شهر سوخته کاوش شده است.

به گزارش خبرگزاری مهر، مسعود سلطانی‌فر، رئیس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در مراسم رونمایی از مجسمه امیر کبیر که ظهر روز یکشنبه در برج میلاد برگزار شد، با اشاره به اینکه ایران قدمت ۷ تا ۱۱ هزار ساله دارد اظهار کرد: در آخرین سفرم به لرستان برخی از آثار تاریخی هویت ۴۰ هزار ساله داشتند ایران ۳۹۰۰ سال قبل از میلاد وجود داشته است و تمدن نخست جهان است.

سلطانی‌فر گفت: شهر سوخته زابل تنها ۵ درصد کاوش شده است و ۹۵ درصد باقیمانده آن بین ۹۰ تا ۱۴۰ سال زمان می‌خواهد تا کاوش شود.

وی درباره شخصیت امیرکبیر نیز گفت: همان زمانی که امیر کبیر اصلاحات را در کشور آغاز کرد در کشور ژاپن نیز این اصلاحات آغاز شد اما امیر کبیر سه سال و سه ماه پس از آغاز فعالیتش به شهادت رسید بدون شک اگر امیر کبیر به شهادت نمی‌رسید شاید کشور ما از لحاظ توسعه نسبت به شرایط کنونی وضعیت بهتری داشت با این وجود امیر کبیر درس آزادی داد.

وی همچنین با اشاره به اینکه ۷۰ درصد کارمندان شرکت بیل گینکس خارجی هستند گفت: رئیس این شرکت اعلام کرد ایرانی‌ها به مراتب باهوش‌ترند و اگر شرایط اینگونه نبود حتماً مرکز ویژه نخبگان ایرانی را ایجاد می‌کردیم.

رئیس سازمان میراث فرهنگی گفت: به لحاظ منابع انسانی در دنیا ایران رتبه ۱۵ و در میان کشورهای اسلامی رتبه نخست را داریم.

در ادامه این برنامه، حجت‌الاسلام بهرام محمدیان، معاون پژوهشی وزیر آموزش و پرورش نیز با بیان اینکه امیدوارم مرمت و احیای مدرسه دارالفنون که این روزها در حال آسیب دیدن است با کمک و همت رئیس سازمان میراث فرهنگی از پیچ و خم دیوان سالاری خارج شود افزود: ما تقبل کرده‌ایم که در این خشکسالی بودجه در وزارتخانه آموزش و پرورش بخشی از هزینه‌های احیای دارالفنون را پرداخت کرده تا دوباره این مدرسه به محلی برای آموزش تبدیل شود.

همچنین در پایان این برنامه از محمد صادقی بازیگر نقش امیرکبیر با حضور مسئولان فرهنگی تقدیر شد و پس از آن علیرضا خاقانی سازنده تندیس سلیکونی امیرکبیر درباره چگونگی ساخت این اثر توضیحاتی ارائه کرد. پایان بخش این مراسم عکس یادگاری دانش آموختگان مدرسه دارالفنون در کنار تندیس امیرکبیر بود.

نوشته رئیس سازمان میراث فرهنگی از تندیس امیرکبیر رونمایی کرد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تشکیل کمیته تشخیص و پیگیری مسائل مربوط به اقامتگاه‌های بوم‌گردی

0
0

اقامتگاه‌های بوم‌گردی

اقامتگاه‌های بوم‌گردی

فعالان اقامتگاه‌های بوم‌گردی در دور هم‌ نشینی خود، کمیته تشخیص و پیگیری مسائل مربوط به اقامتگاه‌های بوم‌گردی را تشکیل داد.

به گزارش خبرگزاری مهر دور هم‌ نشینی فعالان اقامتگاه‌های بوم‌گردی از روز گذشته در خانه نقلی کاشان برگزار شده بود و تا امروز ادامه داشت.

در این برنامه، به بررسی تاریخچه مشکلات و نیازمندی‌های اقامتگاه‌های بوم‌گردی کارکرد ایجاد یک تشکل گروهی و پیگیری فعالیت‌های اقامتگاه‌های بوم‌گردی پرداخته شد.

همچنین اکبر رضوا‌نیان، مالک خانه نقلی که میزبانی این برنامه را برعهده داشت، گفت: در تابستان ۸۸ اولین جلسه در کلاسر برگزار شد.

در آن جلسه، درباره اسم این اقامتگاه‌ها مباحثی مطرح شد که در نهایت اعضا عنوان خوشه سار را انتخاب کردند، حتی در این جلسات صحبت‌هایی درباره ایجاد یک سایت مشترک و ثبت دامین با نام Boomgardi مطرح و برخی اقدامات اولیه نیز انجام شد.

وی گفت: جلسه دوم از روستای قهی با میزبانی احسان تاجزاده در آبان ۸۹ برگزار شد که جمع‌بندی درستی نداشت.

بعد از آن فقط در جشن راهنمایان اعضای خوشه‌سار همدیگر را دیدند و موضوعات دیگری نیز مطرح شد که اقدامات این جشن ها هم تاکنون محدود به کارهای مقطعی و موردی در زمینه تهیه بروشور و تبلیغات بوده است.

در این دور هم نشینی، فعالان اقامتگاه های بوم‌گردی به مشکلات اقامتگاه ها پرداختند.

آنها اعلام کردند که یکی از مشکلات فشاری است که از طرف اتحادیه هتل‌داران یا میهمان‌پذیران به مجموعه اقامتگاه‌ها وارد می شود که باید جواز کسب داشته باشند و چون مفهوم اقامتگاه بوم‌گردی وجود ندارد باید زیرمجموعه هتل ها و یا میهمان‌پذیران قرار بگیرند که البته قوانین و روش کار این گروه با آئین نامه ها و اساسنامه‌های آن اتحادیه‌ها همپوشانی ندارد.

از سوی دیگر، ذهنیت قبلی در سازمان این بود که اقامتگاه های بوم‌گردی نمی‌تواند در شهرها شکل بگیرد که البته این تفکر با پافشاری افراد خوشه سار و قدرت ایجاد شده در این ساختار به مرور تغییر کرده است. اقامتگاه های بوم‌گردی هم به صورت رسمی قرار است که در سازمان میراث فرهنگی شناخته شود.

در این دور هم‌نشینی طی تشخیص و پیگیری مسائل مربوط به فعالان اقامتگاه‌های بوم‌گردی تعیین شد و همچنین قرار است تا اعضای کمیته پیش‌نویس مرام‌نامه را تهیه کنند و پیشنهاد ساختارهای ممکن برای یک تشکل صنفی را تا روز ۲۶ بهمن ماه ارائه دهند.

همچنین در این برنامه، پورنگ پورحسینی کارشناس طبیعت گردی که در این نشست حضور داشت، بیان کرد: پیشنهاد ما این است که شما به عنوان یک جامعه صنفی فعالیت کنید. این موضوع در حد پیشنهاد است و هر تصمیمی که بگیرید ما نیز به آن احترام می گذاریم.

نوشته تشکیل کمیته تشخیص و پیگیری مسائل مربوط به اقامتگاه‌های بوم‌گردی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جشن بزرگ راهنمایان گردشگری ۲۸ تا اول اسفندماه در شهر مشهد

0
0

مشهد

مشهد

جشن بزرگ راهنمایان گردشگری ۲۸ تا اول اسفندماه در شهر مشهد با حضور هزار نفر برگزار می شود که از این تعداد ۷۰۰ نفر راهنمای گردشگری و ۳۰۰ نفر از سفرا، نمایندگان، روسای اتاق‌های بازرگانی و ... هستند.

به گزارش خبرنگار اعزامی مهر به کاشان، دور هم نشینی بهره برداران اقامتگاههای بوم گردی شب گذشته در کوچکترین خانه تاریخی شهر کاشان برگزار شد.

در این برنامه نمایندگان تمامی فعالان بوم گردی و اقامتگاههای بومی درباره تشکیل یک اتحادیه و یا انجمن تبادل نظر کردند.

همچنین در این برنامه مقرر شد تا فعالان بوم گردی در هشتمین جشن راهنمایان گردشگری که قرار است اواخر بهمن ماه برگزار شود، حضور پیدا کنند.

در این باره آرش نورآقایی رئیس کانون انجمن های صنفی راهنمایان گردشگری کشور، گفت: هر سال ۱۵ ظرفیت برای حضور فعالان اقامتگاههای بوم گردی در جشن راهنمایان وجود دارد، امسال نیز مانند هر سال فعالان اقامتگاههای بوم گردی می توانند در این جشن چهارروزه که در شهر مشهد برگزار می شود، شرکت کنند.

وی ادامه داد: این جشن در ساعت ۹:۵۷ روز یکم اسفندماه برگزار خواهد شد تا یادآور دقیق بودن راهنماهای گردشگری باشد. این جشن هزار نفر شرکت کننده دارد که ۷۰۰ نفر آن راهنمایان گردشگری هستند همچنین ۳۰۰ نفر از آنها مدیران کل ادارات میراث فرهنگی، روسای اتاق بازرگانی، نمایندگان مجلس، سفرای کشورهای همسایه، خبرنگاران و ایرلاین های خارجی هستند همچنین از ۱۵ مهمان خارجی نیز برای شرکت در این جشن دعوت شده است.

نورآقایی همچنین ادامه داد: می خواهیم تا هر شرکت کننده در جشن به صورت نمادین شعار هر روز یک زباله را محقق کند به این ترتیب بیانیه ای امضا می شود که هر شرکت کننده هر روز یک زباله از زمین بردارد. هر انجمن صنفی نیز می تواند از این اقدام راهنمایان در استان خود فیلمی تهیه کند تا برای روز جشن کلیپی ساخته شود.

در این دورهم نشینی همچنین فعالان بوم گردی اعلام کردند که می توانند طراحی VIP سازمان میراث فرهنگی را در نمایشگاه بین المللی گردشگری و هتل داری طراحی کنند چرا که آنها قصد حضور در نمایشگاه هتل داری و جهان گردی که بهمن ماه برگزار می شود را نیز دارند.

جشن بزرگ راهنمایان گردشگری ۲۸ تا اول اسفندماه در شهر مشهد با حضور هزار نفر برگزار می شود که از این تعداد ۷۰۰ نفر راهنمای گردشگری و ۳۰۰ نفر از سفرا، نمایندگان، روسای اتاق های بازرگانی، مهمانان خارجی و مدیران کل ادارات میراث فرهنگی هستند.

این دورهم نشینی امروز دوشنبه با حضور مدیرکل طبیعت گردی معاونت گردشگری ادامه خواهد یافت.

نوشته جشن بزرگ راهنمایان گردشگری ۲۸ تا اول اسفندماه در شهر مشهد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

در محوطه باستانی شهرسوخته، باستان‌شناسان به انبار پارچه دسترسی پیدا کردند

0
0

شهر سوخته

شهر سوخته

معاون میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان گفت: در کاوش‌های صورت گرفته در محوطه باستانی شهرسوخته، باستان‌شناسان به انبار پارچه دسترسی پیدا کردند.

محمدرضا سندگل امروز در گفت وگو با فارس در زاهدان اظهار کرد: در کاوش های صورت گرفته در قسمتی از مجموعه معماری در شهر سوخته برای نخستین بار باستان‎شناسان به انبار پارچه شهرسوخته دسترسی پیدا کردند.

وی افزود: بزرگترین قطعه پارچه به دست آمده در شهر سوخته به طول 60 سانتی متر و عرض 40 سانتی متر است که در سه طیف مختلف از رنگ قهوه ای است.

معاون میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری سیستان و بلوچستان ادامه داد: با توجه به حساسیت این پارچه از متخصصین مرمت پارچه در کشور درخواست کرده ایم که در شهرسوخته مستقر و این پارچه را مورد حفاظت و مرمت قرار دهند.

گفتنی است، چهاردهمین فصل کاوش شهرسوخته از آذرماه امسال آغاز شده و به با توجه به کشف اشیا ارزشمند در این محوطه باستانی، کاوش آن تا دی ماه جاری ادامه دارد.

نوشته در محوطه باستانی شهرسوخته، باستان‌شناسان به انبار پارچه دسترسی پیدا کردند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


راه نجات هتل‌سازی در ایران ورود سرمایه‌گذاران خارجی است

0
0

هتل

هتل

مدیرکل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری اعتقاد دارد، راه نجات هتل‌سازی در ایران ورود سرمایه‌گذاران خارجی است.

مسعود سلطانی‌فر، رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری ‌مدتی است از حساب و کتاب‌هایش درباره‌ی هتل‌سازی در ایران بسیار سخن می‌گوید، 400 هتلی که تا 11 سال آینده باید ساخته شود تا 20 میلیون گردشگری را که تا سال 1404 باید جذب شوند پوشش دهند. البته این 20 میلیون نفر‌، فقط گردشگر خارجی هستند و در این حساب و کتاب‌ ظاهرا گردشگر داخلی، نیاز و سلیقه او در نظر گرفته نشده است.

سلطانی‌فر گفته‌، اگر تا 11 سال دیگر بخواهیم 400 هتل بسازیم، لازم است در هر سال 25 تا 35 هتل ساخته شود؛ اما پرسش این است، در شرایطی که عوارض هتل‌سازی و هتل‌داری در ایران بالاست، بانک‌ها پرونده‌های گردشگری در اولویت قرار نمی‌دهند و سرمایه‌گذاری در هتل چندان توجیه اقتصادی پیدا نکرده، چه کسانی قرار است وارد ساخت و ساز هتل شوند؟ بخش خصوصی که چندین سال است در هتل‌سازی رشد چشمگیری نداشته یا سرمایه‌گذار خارجی که درگیر اوضاع و روابط سیاسی ایران با دنیاست؟

جلال تاجیک، مدیرکل مناطق نمونه و زیرساخت‌های گردشگری در معاونت سرمایه‌گذاری سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در این‌باره به خبرنگار گردشگری ایسنا گفت: بیشتر سرمایه‌گذاران خارجی تمایل دارند هتل‌هایی با ستاره‌های بالا بسازند. این درک را هم به دست آورده‌اند که ایران بازار مناسبی برای سرمایه‌گذاری در این حوزه است؛ ولی ورود آن‌ها و اجرای کار توسط سرمایه‌گذاران خارجی به نتیجه‌ی مذاکرات هسته‌ای منوط شده است. همین حالا سرمایه‌گذارانی از اروپا هستند که برای هتل‌سازی در ایران ابراز تمایل کرده‌اند؛ اما پاسخ نهایی خود را به مشخص شدن نتیجه مذاکرات و حذف تحریم‌ها موکول کرده‌اند.

او با اعتقاد بر این‌که در هتل‌سازی لازم است از سرمایه‌گذاران خارجی استفاده شود، درباره‌ی دلایل‌اش برای بیان این عقیده‌، اظهار کرد: ما از نظر اقتصادی‌ در شرایطی هستیم که سرمایه‌گذاران داخلی روی رقم‌های پایین‌تر مانده‌اند. در واقع توان سرمایه‌گذار داخلی را فعلا در حدی نیست که جوابگوی نیاز گردشگر خارجی و حتی بعضا گردشگر داخلی باشد.

تاجیک ادامه داد: ما هم باید مانند کشورهایی، چون ترکیه که در این زمینه با جذب سرمایه‌گذاران خارجی پیشرفت کرده‌اند عمل کنیم تا در صنعت هتل‌داری و گردشگری موفق شویم.

او در پاسخ به این پرسش که سازمان برای جذب سرمایه‌گذاران خارجی چه اقدامی تاکنون انجام داده است، آیا منتظر نتیجه مذاکرات هسته‌ای مانده یا برنامه‌ی دیگری هم در دستور دارد؟ اظهار کرد: ما دست هر سرمایه‌گذاری را که وارد مذاکره شود می‌فشاریم و از طرح او استقبال می‌کنیم. همین حالا یک مجموعه بزرگ هتل در سمنان درحال بهره‌برداری است در شهمیرزاد هم یک ساختمان بزرگ که کاربری مسکونی داشت در حال تبدیل به هتل است، ولی خیلی خوب می‌دانیم که این‌ها کافی نیست، چون تا زمانی که کشور از رکود اقتصادی خارج نشود، در حوزه سرمایه‌گذاری و تسهیل امور اقتصادی چشم انداز روشنی دیده نمی‌شود.

تاجیک سپس گفت: ما از سرمایه‌گذاران بویژه داخلی‌ها حمایت می‌کنیم، یارانه می دهیم، کمک زیرساختی می‌کنیم، تفاهم‌نامه‌ای با وزارت مسکن داریم که از زمین‌های این وزارتخانه در شهرها برای هتل‌سازی استفاده کنیم. اما آیا این‌ها کافی است؟ خیر. ما همچنان تلاش می‌کنیم‌؛ اما لازم است در کنار همه‌ی این حمایت‌ها اقتصاد کشور هم از رکود خارج شود.

نوشته راه نجات هتل‌سازی در ایران ورود سرمایه‌گذاران خارجی است اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نخستین نشست هیات امنای مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد

0
0

سعدآباد

سعدآباد

نخستین نشست هیات امنای مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد با حضور رییس سازمان میراث فرهنگی برگزار و رییس و دبیر هیات امنای مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد برگزار شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، احمد مسجد جامعی و یوسف منصورزاده  در نخستین نشست هیات امنا که روز دوشنبه ۲۲ دی برگزار شد، با حداکثر آرا به عنوان رییس و دبیر هیات امنای مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد  انتخاب شدند.

مسعود سلطانی فر در ابتدای این نشست  که به منظور انتخاب رییس و دبیر هیات امنا برگزار شد، اظهار امیدواری کرد؛ با تشکیل هیات امنا برای مجموعه سعد آباد وضعیت آن بهبود یافته و گام های موثری در زمینه مدیریت، برنامه ریزی و نظارت برداشته شود.

وی گفت: در مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد تعداد زیادی موزه هست، طی این مدت برخی از آنها ساماندهی شده‌اند اما هنوز کار زیادی وجود دارد که امیدوارم  با تشکیل هیات امنا، ساماندهی بقیه مجموعه سرعت بگیرد.

رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری تاکید کرد: رویکرد بنده، تمامی معاونان و مدیران سازمان میراث فرهنگی در سایه دولت تدبیر و امید، این است که هیات امنای بناها و مجموعه های تاریخی هر چه زودتر پا گرفته و  با قوت به فعالیت  بپردازند.

معاون رییس جمهور درباره درخصوص شکل‌گیری هیات امنا برای  بناهای تاریخی گفت: تاکنون برای ۷ بنای تاریخی که ثبت جهانی شده و همچنین  مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد، هیات امنا تعیین شده است زیرا هر کدام ازاین بناها، سایت‌ها و کاخ موزه‌ها به امکانات و توان بالای مدیریتی نیاز دارد.

 وی با اشاره به این که اداره کردن هر یک از این بناها و مجموعه ها با مشکلاتی همراه است خاطرنشان کرد: تصمیم گرفتیم  به جای یک نفر  جمعی از فرهیختگان، فرهنگیان، اندیشمندان و کسانی که صاحب نظر هستند به عنوان هیات امنا این مراکز را مدیریت کنند.

سلطانی فر با بیان اینکه با همفکری چنین جمعی می توانیم سریعتر و بهتر مشکلات را حل کنیم اظهار داشت :سازمان همه اختیاراتی که برای مدیریت این مجموعه و بنا ها دارد  به هیات امنا که مرکب از شخصیت های فرهنگی، اقتصادی، سیاسی، اجرایی و خدماتی هر منطقه و شهرستان هستند، تفویض می کند.

محمدحسن طالبیان معاون میراث فرهنگی نیز در این مراسم با بیان اینکه مجموعه سعدآباد به لحاظ تاریخی از پتانسیل بالایی برخوردار است عنوان داشت: مجموعه های ملی و جهانی و موزه‌ای در همه جای کشور داریم که با تغییر سیستم مدیریتی به شکل هیات امنایی سعی داریم به استقلال برسند.

یوسف منصور زاده مدیر مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران نیز تشکیل هیات امنا را برای مجموعه سعدآباد اتفاق بزرگ و مهمی دانست که شخصیت های برجسته ای  عضو آن هستند.

وی مجموعه سعد آباد را با ۱۱۰ هکتار یکی از بزرگترین مجموعه های فرهنگی تاریخی کشور دانست که ۳۰۰ هزار اثر نفیس موزه ای درآن قرار دارد.

منصور زاده اظهار داشت: وجود ۵هزار تابلوی نفیس، فرش های ارزشمندی با قدمت ۷۰ سال و ۵۰ هزار اصل درخت در سعد آباد این مجموعه را از ارزش خاصی برخوردار کرده است.

وی اظهار امیدواری کرد: با حمایت اعضای هیات امنا مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد به خوبی اداره شود.

سید علی خاتمی، صفدر حسینی رییس صندوق توسعه ملی، احمد مسجد جامعی عضو شورای شهر تهران، علی کریمی معاون عمرانی استاندار تهران، سید محمد مجابی، معاون سازمان محیط زیست، علی مراد خانی معاون وزیر ارشاد، سمیع اله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت و یوسف منصورزاده رییس مجموعه فرهنگی تاریخی سعدآباد از اعضای هیات امنا، محمد رضا کارگر و علی رضا تابش در این جلسه حضور داشتند.

نوشته نخستین نشست هیات امنای مجموعه فرهنگی تاریخی سعد آباد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

کشف آثار تاریخی مختلف از جمله سفالینه‌ها و اشیای فلزی عصر آهن در ایلام

0
0

ایلام

ایلام

کاوش‌های باستان‌شناسی هیات مشترک ایرانی ایتالیایی در محوطه باستانی «له لار» واقع در استان ایلام به کشف آثار تاریخی مختلف از جمله سفالینه‌ها و اشیای فلزی عصر آهن در ایلام منجر شد.
به گزارش خبرگزاری مهر، لیلی نیاکان سرپرست ایرانی گروه باستان شناسی با اعلام این خبر افزود: این برنامه پژوهشی با هدف نجات بخشی محوطه باستانی و روند شناخت دوره‌های سکونتی با کاوش در له لار مرکزی آغاز شد.

وی با اشاره به استفاده از روش ارکئوفیزیک برای کاوش‌های باستان شناسی در منطقه سیمره برای نخستین‌بار، افزود: بررسی ژئوفیزیک منطقه توسط هیات ایرانی به سرپرستی کوروش محمدخانی و سروش محمدخانی انجام شد.

به گفته نیاکان شروع کاوش با توجه به بهره گیری از نتایج ژئوفیزیک در 5 کارگاه به انجام رسید که هنوز ادامه دارد و آثار به دست آمده نتایج جالب توجهی به همراه داشته اند.

این باستان‌شناس گفت: از جمله می‌توان به سفالینه‌ها، اشیا یافته شده و یافته‌های از بقایای معماری آشکار شده که با پلانی منظم شامل فضاهای به صورت اتاق، انبار، محل پخت و پز،توسط دیوارهای سنگ چین با مصالح سنگ های رودخانه ای با ابعاد متوسط و کوچک با ملاط گل و گچ ساخته شده اشاره کرد.

او افزود: بر روی برخی از دیوارهای داخلی فضاهای ذکر شده هنوز بقایای از لایه‌های گچ که نشانگر پوشش دیوارها بود به دست آمد.

به گفته نیاکان وجود اجاق و تنورهای متعدد همراه با سنگ آسیاب‌ها، هاون‌ها، کوبنده‌ها و دیگر آثار بدست آمده نشانگر فعالیت‌های روزمره و معیشتی در دوره های مختلف تاریخی در این محوطه باستانی بوده است.

عضو هیات علمی پژوهشگاه میراث فرهنگی و گردشگری در ادامه افزود: از سوی دیگر میتوان به تعداد بسیاری از سازه های حرارتی که به صورت تنور، اجاق و کوره در کاوش در کارگاه‌های مختلف به دست آمده اشاره کرد به طوریکه در برخی از کارگاه های ذکرشده نیز قطعاتی از جوش کوره‌ها که نشانگر صنعتی بودن این محوطه باستانی نیز بود به دست آمده است.

وی افزود:با توجه به تاریخ گذاری سفالینه‌ها و دیگر آثار یافت شده به نظر میرسد بخشی از محوطه باستانی له لار میتوانسته یکی از مراکز صنعتی و اقتصادی فعال در امر بازرگانی در اواخر دوران ساسانی به صدر اسلام باشد.

نیاکان گفت: کاوش بخش کهن‌تر این محوطه باستانی مربوط به عصر آهن است، وجود سفالینه‌ها و اشیای فلزی یافت شده به همراه ساختارهای معماری با پلانی منظم، می‌تواند بیانگر دورهایی از شکل‌گیری این استقرار و فرهنگشان در این بخش از حوزه فرهنگی زاگرس و در این محدوده جغرافیایی باشد.

این باستان شناس افزود: ادامه کاوش‌ها و مطالعات بر روی مواد فرهنگی به دست آمده در این فصل می‌تواند با توجه به موقعیت طبیعی و جغرافیایی در این محوطه و زیست بوم آن با شیوه های معیشتی و اقتصادی ساکنان این بخش از زاگرس درک روشنتری را ازتاریخ منطقه سیمره بازگو کند.

بنا به این گزارش سرپرستی هیات ایتالیایی از دانشگاه ناپل در کاوش های باستان شناسی له لار را پروفسور جنیتو برعهده دارد.

نوشته کشف آثار تاریخی مختلف از جمله سفالینه‌ها و اشیای فلزی عصر آهن در ایلام اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تعیین حریم حفاظتی سه اثر تاریخی کاخ مروارید

0
0

کاخ مروارید

کاخ مروارید

حریم حفاظتی سه اثر تاریخی کاخ مروارید، حمام مصباح و حمام حیدرآباد تعیین و ابلاغ شد.

به گزارش خبرنگار مهر، یکی از آثار ملی که حریمش تعیین و ابلاغ شد کاخ مروارید(شمس) بوده چرا که مجموعه کاخ مروارید در تاریخ ۱۳۸۱ به شماره ۷۰۶۷ در فهرست آثار ملی ایران به ثبت رسیده است.

کاخ مروارید(شمس) در زمینی به وسعت ۱۱۱ هکتار با ۲۵۰۰ متر زیربنا بین سال‌های ۴۷-۱۳۴۵ در مهرشهر کرج بلوار امام خمینی(ارم)، براي شمس، خواهر محمدرضاشاه پهلوی احداث شده است.

این مجموعه شامل فضاهای متعددی از جمله سالن طلایی بار، دفتر مخصوص شمس، سالن پذیرایی، سالن سینما، سالن بیلیارد، استخر، آب نما، محل نگهداری پرندگان کمیاب، اتاق‌های خواب و غیره است. یکی از مهمترین بخش‌های این کاخ اتاق صدف است که دارای تزئینات مختلفی بوده، بخصوص نمای بیرونی آن که به صورت حلزونی شکل ساخته شده است. در طراحی فضای بیرونی دریاچه کوچکی از سه طرف کاخ شمس را احاطه کرده و به زیبایی آن افزوده است.

تمامی فضای سبز در واقع برداشتی نمادین از پارک‌های اروپایی است که در طراحی آن الگوی فضای باغ های ایرانی نیز لحاظ و تلفیق گردیده است و درختان و گلهای باغ تماماً منتخبی از گونه‌های زیبای ایرانی و اروپایی است و با طراحی و بافت و پلان مجموعه هماهنگی دارد.

حمام مصباح از دیگر آثاری بود که حریم آن تعیین و ابلاغ شد این بنا در سال ۱۳۸۰ با شماره ۳۷۹۰ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. حمام مصباح در عمق تقریبی ۴ متر از سطح زمین واقع شده است. دیواره شمالی- شرقی بنا در کنار معبری با عرض ۲ متر قرار گرفته است که از سطح کف معبر حدود ۱۰۰ تا ۸۰ سانتی متر ارتفاع دارد. دیواره شرقی-جنوبی نیز شامل درب ورودی و دیواری است که از سطح کف معبر ۲ متر ارتفاع دارد.

ورودی حمام با ۱۴ عدد پله  به کف حمام  در عمق ۵/۲ متری مرتبط می شود. لازم به ذکر است این ورودی، ورودی اصلی نيست. پوشش بام توسط میراث فرهنگی آجرفرش شده است. در ساختمان حمام از آجرهای ختایی ۵*۲۰*۲۰ سانتی متر استفاده شده است. اندود داخلی حمام در گذشته آهک بوده است.

حمام مصباح با و جود تغییرات  و الحاقات در دوران اخیر، همچنان فضاهای اصلی یک حمام سنتی را دارا است که شامل: سربینه، میان در، گرمخانه، خزینه، و... است.

حمام حیدر آباد نیز که در سال ۱۳۸۴ با شماره ۱۲۵۴۲ در فهرست آثار ملی به ثبت رسیده است. در عمق تقریبی ۳ متر از سطح زمین بنا شده است. مساحت آن ۱۶۵مترمربع است و پوشش سقفی آن گنبدی شکل از آجر است. در ساختمان حمام از آجرهای ختایی ۵*۲۰*۲۰ استفاده شده است. دیوارهای اصلی بنا از جنس سنگ بوده و در قسمتهایی که در دوره های بعد تغیراتی داده شده از جنس آجر است.

حمام حیدرآباد با وجود تغییرات و الحاقات در دوران اخیر، همچنان فضاهای اصلی یک حمام سنتی را دارا است که شامل: سربینه، میان در، گرمخانه، خزینه، و... است. اين حمام حیدرآباد از نظر سلامت در شرایط مناسبی است.

نوشته تعیین حریم حفاظتی سه اثر تاریخی کاخ مروارید اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

مشکلی که اکنون در آثار تاریخی کرمان مشاهده می‌شود

0
0

کرمان

کرمان

تاکنون درباره تبعات خشکسالی و کم آبی روی بخش‌های مختلف کشاورزی، صنعت و تامین آب شرب کشور بارها گفته و نوشته شده است، اما آنچه امروز کارشناسان درباره آن هشدار می‌دهند گسترش دامنه این بحران به آثار تاریخی و تخریب و نابودی تدریجی این میراث باستانی است؛ مشکلی که اکنون در آثار تاریخی کرمان مشاهده می‌شود.

آثار و تبعات ناشی از خشکسالی و برداشت بیش از حد از سفره های زیرزمینی و به دنبال آن کاهش و خشک شدن آب قنات ها درحالی پدیده فرونشست زمین را در شهرهای خشک و کویری ایران به وجود آورده که کارشناسان بتازگی از آسیب باغ ها و عمارت هایی خبر می دهند که حیات آنها به دلیل کاهش سفره های زیرزمینی و خشک شدن قنات ها به خطر افتاده است. یکی از این مناطق کویری که آثار تاریخی اش اخیرا مورد تهاجم پیامدهای بی آبی قرارگرفته، استان کرمان است.

کارشناس تاریخ آب این استان در این باره به خبرگزاری میراث فرهنگی می گوید: در استان کرمان نزدیک به 1930 رشته قنات وجود دارد که تعداد قابل توجهی از این قنات ها به دلیل قرار گرفتن در مسیر چاه های عمیق خشک شده است. محمد برشان می افزاید: پدیده حفر چاه به جای قنات سبب شده تا آب های زیرزمینی به طرز چشمگیری کاهش پیدا کند و آبی برای قنات باقی نماند؛ اتفاقی که به مرور زمان سبب می شود که شیب زمین در منطقه تغییر پیدا کرده و آب های سطحی به طور کامل از بین برود و فروچاله و شکاف های عمیقی در زمین پدیدار شود.

به گفته وی، وقتی قنات ها خشک و پدیده فرونشست زمین ایجاد می شود، زهکشی های درونی زمین و مرکز ثقل آب نیز از بین می رود و این اتفاق در اثر از بین رفتن قنوات ایجاد می شود. این درحالی است که در مسیر فرورفتگی های قنات ها، عمارت ها و باغ ها که حیات شان وابسته به قنات است، دچار شکاف و ترک های عمیق می شود.

آن طور که این کارشناس اعلام می کند، اکنون روند تخریب بسیاری از آثار و ابنیه تاریخی کرمان همچون بازار بزرگ، کاروانسرای محدوده بازار، مجموعه گنجعلی خان، بازار حاج آقا علی، میدان ارگ و میدان مشتاق آغاز و ترک ها و شکاف های عمیقی بر پیکره این آثار ایجاد شده است که دلیل اصلی آن نیز خشک شدن قنات های شهرآباد و بیگلربیگی است.

برشان یادآور می شود که در گذشته مدیریت قنوات به عهده مردم و میرآب بوده، اما هم اکنون جهادکشاورزی و آب منطقه ای استان وظیفه آماربرداری و تعمیر و نگهداری از قنوات را برعهده دارند. این در حالی است که سازمان میراث فرهنگی به عنوان یکی از نهادهایی که پرونده ثبت جهانی و ثبت ملی قنوات را به عهده دارد باید حفاظت از قنات ها را در دستور کار قرار دهد.

به گفته وی، پیشتر اداره میراث فرهنگی استان کرمان هشدارهایی درخصوص از بین رفتن قنات ها داده بود که این هشدار به این منجر شد که شهرداری و آب منطقه ای استان کرمان به حفر قنات بپردازند، اما این اقدامات کافی نیست و باید راه حل های جدی برای عوامل اصلی خشک شدن قنات ها پیدا کرد.

تهدید آثار تاریخی با برداشت بی رویه منابع آب

البته بحران کم آبی فقط تمدن و میراث تاریخی استان کرمان را نشانه نرفته است، بلکه هرازگاهی خبرهایی درباره تهدید و ترک خوردن اثر و ابنیه ای در منطقه ای از کشور به گوش می رسد. به طور مثال قطع و وصل شدن متناوب و سالانه آب رودخانه زاینده رود روی سازه پل های تاریخی و زیبای شهر اصفهان مانند سی و سه پل و پل خواجو که یادگارهایی بی مانند از دوران پرشکوه امپراتوری شاه عباس است، اخیرا ترک هایی را روی پایه این پل ها ایجاد کرده است. علاوه بر این کاهش سطح منابع آب زیرزمینی دشت مرودشت و فرونشست خاک در این منطقه و فرونشست زمین در یک قدمی تخت جمشید که به ایجاد شکافی به طول 150 تا 200 و عرض و عمق یک متر منجر شده است، این اثر تاریخی مربوط به دوران هخامنشی و همچنین کعبه زرتشت و نقش برجسته های نقش رستم را تهدید می کند. سازه های آبی و جهانی شوشتر نیز که نشان هنرمندی معماران ساسانی است و جز با حضور آب، معنا و مفهومی ندارد، در معرض جدی تهدید قرار دارد و اگر هرکدام از این آثار آسیب ببیند، هیچ جایگزینی نخواهد داشت.

یک کارشناس مرمت آثار تاریخی در زمینه تاثیرات کاهش یا نوسانات آبی روی آثار تاریخی مانند پل ها و آثار تاریخی می گوید: اکثر آثار تاریخی مرتبط با آب در کشور ما مانند پل های تاریخی شهر اصفهان سازه هایی با ملات آهکی است و این ملات برای قوام و دوام داشتن باید همیشه با آب در ارتباط و پیوستگی کامل باشد، یعنی نه فقط نبود آب که حتی نوسانات و کم و زیاد شدن جریان های آبی هم به این سازه ها آسیب جدی می رساند. علاوه بر این حتی سازه هایی که با دیگر ملات ها ساخته شده است و برای رسیدن به تعادل به آب نیاز ندارد هم اگر بعد از ٢٠٠ سال آب از آنها گرفته شود، دچار آسیب می شود؛ آسیب هایی که در زمره آسیب های شیمیایی قلمداد می شود و برای آثار تاریخی خطرناک است.

امین محمودزاده به تاثیر خشکسالی و قطع جریان آب بر نشست زمین زیر پای سازه های تاریخی نیز اشاره کرده و می افزاید: برخی پل های تاریخی مانند پل مشیر برازجان به دلیل این که جانمایی پایه های آن روی صخره های سنگی انجام شده با چنین مشکلی روبه رو نیست، اما پل هایی که پایه های آن در خاک بنا شده باشد، مانند پل هایی که در اصفهان روی زاینده رود ساخته شده، با قطع و وصل شدن آب امکان فرونشست پایه ها و بروز ترک در سازه آن بسیار محتمل است؛ امری که در سال های اخیر رخ داده و حتی تعداد و اندازه ترک های این پل ها بیشتر هم شده است.

مجدالدین رحیمی، دیگر کارشناس میراث فرهنگی نیز پیرامون آثار تاریخی موجود در دشت مرودشت می گوید: با حفر بی برنامه صدها حلقه چاه عمیق و نیمه عمیق در دشت مرودشت برای استخراج آب از درون سفره های آب زیرزمینی، خاک این دشت فرونشست کرده است که آثار این فرونشست را به صورت واضح در پای کوهی که نقش رستم در آن واقع است می توان دید، پای این کوه زمین در برخی نقاط به عمق یک متر شکاف برداشته و هر روز این شکاف بیشتر هم می شود. خطرات این مساله برای آثار تاریخی نقش رستم و بخصوص بنای تاریخی کعبه زرتشت بسیار زیاد است به گونه ای که می تواند به ایجاد شکاف یا تخریب این بنای ٢٥٠٠ ساله منجر شود.

پروفسور عزت الله رئیسی، پژوهشگر، زمین شناس و عضو هیات علمی دانشگاه شیراز نیز پدیده نشست زمین در اطراف آثار تاریخی استان فارس بویژه تخت جمشید را تحت تاثیر فعالیت های انسانی از قبیل برداشت بی رویه آب زیرزمینی می داند و در گفت وگو با مهر می افزاید: برای پیشگیری از نشست تنها راه، جلوگیری از افت سطح آب زیرزمینی است که مستلزم مسدود کردن چاه های غیرمجاز، نصب کنتور هوشمند برای کنترل برداشت آب، افزایش راندمان آبیاری، جلوگیری از حفر چاه جدید و جلوگیری از کف شکنی چاه های موجود است.

نوشته مشکلی که اکنون در آثار تاریخی کرمان مشاهده می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 3181 articles
Browse latest View live




Latest Images