Quantcast
Channel: اخبار گردشگری –توریست ها
Viewing all 3181 articles
Browse latest View live

تخفیف 30 درصدی هتل های مشهد در صورت رزرو اینترنتی

$
0
0

مشهد

مشهد

رییس اتحادیه هتلداران مشهد از تخفیف 30 درصدی هتل های این شهر در صورت رزرو اینترنتی خبر داد و گفت: 30 درصد از ظرفیت هتل های مشهد همچنان خالی و آماده پذیرش مهمانان علی بن موسی الرضا (ع) است.

محمد قانعی با اعلام این که مشهد آماده پذیرایی از زائران علی بن موسی الرضا (ع) است، در گفت و گو با خبرنگار گردشگری ایسنا اظهار کرد: ظرفیت اقامت در هتل های مشهد هنوز اشباع نشده، تا کنون حدود 70 درصد این ظرفیت اشغال شده و 30 درصد دیگر همچنان خالی است و زائران و مسافران امکان رزرو در هتل های مشهد را دارند.

او درباره تخفیف ویژه هتل های مشهد به مناسبت ایام شهادت امام رضا (ع)، گفت: در صورت رزرو اینترنتی هتل از طریق سیستم رزرواسیون eghamat24.com تخفیف ویژه ای میانگین تا 30 درصد درنظر گرفته شده است.

وی اضافه کرد: در این سیستم، قیمت ها، میزان تخفیف های اعمال شده، ظرفیت خالی هتل ها و جزییاتی از امکانات و خدمات آن ها مشخص است و مسافران پیش از حرکت به مشهد می توانند رزرو را انجام دهند و دغدغه ای برای اقامت نداشته باشند.

قانعی سپس با بیان این که ظرفیت اقامت در هتل های مشهد تا 25 درصد افزایش یافته است، گفت: سال گذشته 155 هتل در مشهد داشتیم که امسال تعداد آن ها به 200 واحد با 75 هزار نفر ظرفیت، رسیده است، بنابراین زائران و مسافران با مشکل اقامت مواجه نخواهند شد.

او با اشاره به کنترل قیمت اقامتگاه های مشهد در ایام سوگواری، اظهار کرد: برای هتل ها و هتل آپارتمان ها سقف قیمت تعیین شده و هیچ واحد اقامتی اجازه ندارد از آن حد تجاوز کند. از طرف دیگر هتل ها برای اعمال تخفیف اختیارات لازم را دارند و ممکن است غیر از شبکه های اینترنتی رزرو، تخفیف های دیگری را برای مشتریان حضوری خود درنظر بگیرند.

به گفته ی رییس اتحادیه هتلداران مشهد درحال حاضر هزینه یک شب اقامت برای یک نفر در هتل های یک ستاره مشهد همراه با خدمات فول برد (صبحانه، نهار و شام) حدود 30 هزار تومان تمام می شود.

وی با بیان این که قیمت هتل های مشهد کاملا مشخص است، افزود: درحال حاضر نرخ اقامت برای اتاق های "معمولی دو تخته" در هتل های یک تا پنج ستاره از 50 تا 375 هزار تومان است که 9 درصد مالیات بر ارزش افزوده نیز به آن اضافه می شود. این میان نرخ های شناور دیگری وجود دارد و بعضی از هتل ها نیز برای اتاق های لوکس و سوئیت های رویال و ویژه خود قیمت های متفاوتی را تعیین کرده اند. قیمت ها مشخص است و اتحادیه در صورت مشاهده و اطلاع از تخلف های رسیدگی لازم را نیز به عمل می آورد.

او همچنین از مردم درخواست کرد، از اسکان در خانه های شخصی و استجاری بدون مجوز خودداری کنند و در ادامه گفت: مشهد متنوع ترین اقامتگاه ها را دارد، از کمپینگ و هتل آپارتمان و مهمانسراهای دولتی گرفته تا مدارس و خانه مسافرهایی که با مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری کار می کنند. در شرایطی که در پیک سفر هتل های این شهر با 30 درصد ظرفیت خالی مواجه هستند، پس چه لزومی دارد مردم باز سراغ خانه های شخصی بروند، آن هم درحالی که بیشترین مشکلات را دارند و معمولا از مردم سوءاستفاده می کنند.

نوشته تخفیف 30 درصدی هتل های مشهد در صورت رزرو اینترنتی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


مذاکرات خوب ایران با وزیرگردشگری تونس

$
0
0

مسعود سلطانی‌فر

مسعود سلطانی‌فر

مسعود سلطانی‌فر - معاون رییس‌جمهور و رییس سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری - با محمد الباجی قائد السبسی - رییس‌جمهور تونس - دیدار و پیام شفاهی سید‌حسن روحانی را به او تقدیم کرد.

به گزارش ایسنا،‎ ‎سلطانی‌فر در این دیدار اظهار کرد: تونس به‌عنوان کشوری که پرچمدار نهضت تحول‌خواهی در کشورهای عربی به‌شمار می‌رود و توانسته انتقال قدرت را به‌صورت دمکراتیک انجام بدهد قابل تحسین است.

‎او با تبریک برای کسب جایزه صلح نوبل توسط کمیته چهارجانبه گفت‌وگوهای صلح و اظهار تأسف برای رخ دادن اقدامات تروریستی گروه‌های خشونت‌طلب، افزود: در بخش گردشگری با توجه به ظرفیت‌های گردشگری ایران و تونس و مذاکرات خوبی که با وزیرگردشگری تونس انجام شد، بر استفاده‌ی بهتر و همکاری بیشتر از این جاذبه‌ها تأکید شد.

‎وی با اشاره به امضای دو سند همکاری در چارچوب روابط گردشگری دو کشور ایران و تونس، ادامه داد: به‌دنبال تحریم‌های غیرقانونی که علیه کشور ما انجام شده بود، ما دچار مشکلاتی شده بودیم؛ اما با امضا توافقنامه وین و اجرایی شدن محتوای آن و لغو تحریم‌ها امیدواریم بتوانیم با برطرف کردن مشکلات از ظرفیت‌ها و امکانات‌مان بهتر استفاده کنیم.

‎سلطانی‌فر خطاب به رییس‌جمهور تونس گفت: با رویکردی که رییس‌جمهور ایران دارد، تلاش ما این است که مسایل منطقه در پشت میز مذاکره حل و فصل شود. حل تمام مسایل هسته‌ای ایران پشت میز مذاکرات نشان داد که این الگو می‌تواند مدلی برای حل تمام منازعات منطقه‌ای و بین‌المللی باشد. بنابراین برای گسترش روابط با تونس هیچ محدودیتی نداریم و براساس دستور رییس‌جمهور ایران باید دستگاه‌های اجرایی و وزارتخانه‌ها تلاش لازم را برای گسترش روابط با تونس داشته باشند.

‎محمد الباجی قائد السبسی - رییس‌جمهور تونس - نیز در این دیدار گفت: تونس هیچ مانعی برای توسعه روابط با ایران ندارد. ما شرایط ایران را می‌دانیم و اطلاع داریم که شما در شرایط سختی به‌سر می‌بردید و اهمیت این مذاکرات را نیز می‌دانیم و خدا را شکر شما در این مذاکرات به نتایج مورد نظر رسیده‌اید. همچنین با وجود چند صد کیلومتر مرز در تونس، این کشور امن است و معتقدیم کشورهای منطقه باید مسایل خود را به‌طور داخلی حل و فصل کنند.

‎وی همچنین درباره افزایش همکاری‌های دوجانبه میان ایران و تونس، اعلام کرد: هیچ مشکلی برای توسعه روابط دو کشور نداریم. برای حل و فصل مسایل منطقه نیز آماده هستیم، چراکه تونس در طول تاریخ همواره پلی برای نزدیک کردن کشورها به یکدیگر بوده است .

امضای سند همکاری‌های اجرایی گردشگری ایران و تونس

براساس این گزارش، در مراسمی که در محل وزارت گردشگری تونس برگزار شد، سند همکاری‌های اجرایی گردشگری ایران و تونس به امضای مسعود سلطانی‌فر - رییس سازمان میراث فرهنگی و گردشگری - و سلمی اللومی الرقیق - وزیر گردشگری و صنایع دستی تونس - رسید.

سلمی اللومی الرقیق در این مراسم که با حضور روسای تشکل‌های بخش خصوصی گردشگری ایران و تونس و جمعی از خبرنگاران تونسی برگزار شد، اظهار کرد: هر دو کشور از تنوع بالایی برخوردارند و این سند همکاری‌ها نقطه شروعی برای همکاری‌های گسترده‌تر میان دو کشور به‌شمار می‌رود.

وی افزود: در این سند بر همکاری در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی گردشگری، تبلیغات و بازاریابی گردشگری، سرمایه گذاری مشترک در این حوزه تأکید شده است.

او گفت: تونس مقصد خوبی برای گردشگران ایرانی است، هم موقعیت تاریخی و تمدنی تونس و هم مشترکات دینی و فرهنگی میان دو کشور وجود دارد، با این حال تبادلات گردشگری دو کشور در سطح پایینی است و امید است از طریق امضای این برنامه اجرایی، همکاری‌های گردشگری میان دو کشور گسترش یابد.

وی نشست‌های بخش خصوصی دو کشور در روزهای اخیر و مشارکت در برگزاری نمایشگاه‌ها و کنفرانس های مشترک را برای افزایش همکاری های دو کشور موثر دانست.

او برقراری پروازهای مستقیم میان دو کشور را بسیار مهم دانست و گفت: این موضوع در حال پیگیری است.

در ادامه این مراسم، «زمان برقراری خط مستقیم هوایی ایران و تونس» پرسش یکی از خبرنگاران تونسی از سلطانی‌فر بود که او اظهار کرد: امید است با برنامه‌ریزی و پیگیری این خط مستقیم هوایی از نیمه دوم 2016 میان دو کشور برقرار شود .

وی همچنین درباره‌ی «نحوه همکاری دو کشور در زمینه فرش‌بافی» گفت: برند فرش ایران در دنیا معتبر است و حرف اول دنیا را می‌زند. دو میلیون نفر در ایران در این صنعت مشغول به کار هستند و ما آمادگی داریم در زمینه برگزاری دوره‌های آموزشی و نمایشگاه‌های فرش با تونس همکاری کنیم.

حمزه‌زاده - رییس جامعه هتلداران ایران - نیز در این مراسم گفت: در ایران 1120 هتل وجود دارد و سرمایه‌گذاری فراوانی نیز با حمایت دولت در ایران در حوزه هتل‌سازی در حال انجام است .

وی آمادگی خود را برای فراهم کردن زمینه‌های لازم برای سرمایه‌گذاری صاحبان سرمایه تونسی برای فعالیت در بخش گردشگری ایران اعلام کرد و ادامه داد: نمایشگاه مشترک تجهیزات هتلداری ایران و تونس در دو کشور برگزار شود.

دیدار فعالان بخش خصوصی گردشگری تونس و سلطانی‌فر

در دیدار فعالان بخش خصوصی گردشگری تونس با مسعود سلطانی‌فر، رییس انجمن دوستی ایران و تونس با اظهار خوشحالی از این دیدار گفت: پیوندهای عمیق مذهبی میان دو کشور وجود دارد و ما مایل هستیم که علاوه بر دولت‌ها، بخش‌های خصوصی دو کشور نیز همکاری‌های نزدیکی با یکدیگر داشته و به تجارت با هم بپردازند.

سلطانی‌فر و هیئت همراه همراه بروجردی - سفیر ایران در تونس - از جاذبه‌های گردشگری شهر حمامات در 60 کیلومتری تونس دیدن کردند.

همچنین بازدید از موزه «باردو» از دیگر برنامه‌های هیئت ایرانی بود. در این بازدید لطیفه الخزر، وزیر فرهنگ تونس نیز سلطانی‌فر را همراهی می‌کرد. این موزه به‌تازگی در معرض اقدامی تروریستی قرار گرفته بود و آثار شلیک گلوله هنوز در جای جای موزه دیده می‌شد.

نوشته مذاکرات خوب ایران با وزیرگردشگری تونس اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

مخالفت با بازگرداندن شاهکارهای هنری مراکز باستانی سوریه

$
0
0

نقشه

نقشه

دمشق، آنکارا را به مخالفت با بازگرداندن شاهکارهای هنری مراکز باستانی سوریه متهم کرد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، «مأمون عبدالکریم» مدیر کل آثار باستانی و موزه‌های سوریه در گفت‌وگو با رویترز بیان کرد: بیش از 2000 قطعه از آثار باستانی سوریه از مراکز باستانی این کشور به سرقت رفته که در ترکیه ضبط شده است و آنکارا بر خلاف سایر کشورهای همسایه از همکاری با مسوولان سوری برای بازگرداندن آنها سرباز زده است.

وی گفت که گروه تروریستی داعش موزه‌ای را در شهر باستانی تدمر سوریه که قدمتی 2000 ساله دارد به زندان و دادگاهی تبدیل کرده‌اند. هم‌چنین آنها ماه مه گذشته کنترل شهر قدیمی الرومانیة را به دست گرفتند.

عبدالکریم ادامه داد:‌ آنچه که در بین آثار باستانی سوریه بیش از همه مورد تخریب قرار گرفته است کاوش‌های پنهان در مراکزی چون تدمر و ماری است.

نوشته مخالفت با بازگرداندن شاهکارهای هنری مراکز باستانی سوریه اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

فعالیت‌های نیروی یگان حفاظت از میراث فرهنگی در کشور

$
0
0

محمد کربلایی

محمد کربلایی

یگان حفاظت میراث فرهنگی وظایفی در حوزه گردشگری و قاچاق صنایع دستی نیز دارد اما فرمانده این یگان می‌گوید: ما اکنون بیشتر در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی فعالیت می کنیم چون امکاناتمان زیاد نیست.

خبرگزاری مهر_ گروه فرهنگ: فرمانده یگان حفاظت از میراث فرهنگی دو سال و هفت ماه است که در سازمان میراث فرهنگی فعالیت می‌کند اما نام واحدی که سرهنگ محمد کربلایی مسئولیتش را بر عهده دارد، در حقیقت حفاظت از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری است.

او بارها در مصاحبه‌اش با خبرنگار مهر تاکید کرد که نیروها و تجهیزاتش به حدی کم است که نمی‌توانند از همه آثار تاریخی، محوطه‌ها و بناهای تاریخی موجود حفاظت بهینه داشته باشند چه برسد به جلوگیری از قاچاق صنایع دستی و حفاظت از گردشگران. به همین دلیل در تلاش است تا ساختار سازمانی یگان تغییر کرده و نیرو و امکانات بیشتری در اختیارشان قرار گیرد.

با او در این زمینه گفتگو کردیم که بخش نخست آن را در ادامه خواهید خواند؛ در این بخش از گفتگو کربلایی اعلام کرد که نیروی یگان حفاظت از میراث فرهنگی به جلسات شورای عالی میراث فرهنگی و یا حتی جلسات مربوط به آیین نامه ارتقای گردشگران خارجی دعوت نمی‌شوند!

*از آنجا که اطلاع رسانی درباره فعالیت‌های نیروی یگان حفاظت از میراث فرهنگی در کشور تنها ختم به این موضوع شده که هر از چند گاهی خبری از کشف آثار تاریخی بشنویم، هنوز برای مردم ناملموس است که ماموریت اصلی یگان حفاظت از میراث فرهنگی چیست؟

ماموریت ما حفاظت از گنجینه‌ها، بناهای تاریخی، موزه‌ها و اقدامات جانبی برگزاری همایش‌های میراث فرهنگی و نمایشگاه‌های صنایع دستی است. در بخش گردشگری نیز وظایفی داریم اما تاکنون به آنها ورود پیدا نکرده‌ایم چون با کمبود امکانات و نیرو مواجه هستیم.

* یعنی حفظ امنیت گردشگران خارجی نیز برعهده شماست؟

پیگیری امور خدمات انتظامی گردشگران خارجی، اعلام ورود و خروج و همچنین خط سیر ترددی گردشگران خارجی در زمان اسکان آنان با اعمال هماهنگی های لازم با مبادی ذیربط ناجا از جمله وظایف یگان حفاظت در چهارچوب دستورالعمل ابلاغی ستاد کل نیروهای مسلح است.

*درباره آیین‌نامه ارتقای امنیت گردشگران خارجی چطور؟

در جلسات مربوط به این آیین‌نامه هم دعوت نشدیم. در صورتی که در این جلسه از نیروی انتظامی تهران بزرگ که تنها در تهران می‌تواند هماهنگی‌های لازم را انجام دهد، دعوت کردند اما نیروی یگان حفاظت که در حوزه کل کشور فعالیت می‌کند، در این جلسات حضور نداشت.

*شما در بین صحبت‌های خود به این موضوع اشاره کردید که بحث صنایع دستی نیز جزو ماموریت‌های شماست. منظور از حفاظت از صنایع دستی چیست؟

جلوگیری از قاچاق صنایع دستی تقلبی که وارد کشور می‌شود و یا حتی خروج آن از کشور نیز در حیطه وظایف ما و سایر نیروهای امنیتی و حفاظتی است. اکنون اشیایی به عنوان صنایع دستی از ایران خارج می شود و کشوری مانند چین مشابه آن را می‌سازد و دوباره وارد کشور می‌کند و یا با نام محصول ایرانی به کشورهای دیگر می رود این اشیا قاچاق صنایع دستی محسوب می شوند.

نمونه صنایع دستی تقلبی در ایران بسیار زیاد است. استعداد نیروها و تجهیزات ما در آن حدی نیست که بتوانیم از این اتفاقات جلوگیری کنیم اما می‌توانیم با ناجا هماهنگ شده و حتی وزارت اطلاعات و سپاه را نیز درگیر کنیم تا این مسائل یک متولی داشته باشد و بتوانیم آن را کنترل کنیم.

مسئولیت این موارد با ماست ولی هرکسی کار خودش را می کند. ما اکنون بیشتر در حوزه حفاظت از میراث فرهنگی فعالیت می کنیم چون امکاناتمان زیاد نیست.

* مأموریت شما به عنوان فرمانده یگان حفاظت تا چه مدتی است؟

مأموریت من سه ساله است که دو سال و ۷ ماه از آن گذشته است. اقدامات خوبی در این مدت انجام شد ولی کار ریشه‌ای که باید انجام می شد، تا الان اتفاق نیفتاده است. عدم هماهنگی و حمایت ما از سوی مسئولان مربوطه وجود داشت.

بحث ارتقاء ساختار سازمانی نیز مطرح بود. پیگیری‌هایی نیز مطرح شد. حتی به رئیس جمهور نیز نامه نوشتیم که بحث تخصیص نیروهای بیشتر وظیفه و ارتقاء ساختار را مطرح کردیم، اما کمبود بودجه و اعتبارات دولت را مطرح کردند. با این حال اگر ساختار اصلاح شود، بسیاری از مشکلات ما نیز حل خواهد شد.

اکنون ردیف بودجه خاصی برای یگان حفاظت نداریم. هر بودجه‌ای بخواهیم باید با معاون توسعه و پشتیبانی سازمان مطرح کنیم تا با آن موافقت شود. اکنون هر چه که مورد موافقت قرار گرفته، در حد یک کار تسکین دهنده بوده نه کار ریشه‌ای و اساسی.

* قبلا ارتقاء ساختار سازمانی را برای درج در برنامه ششم توسعه پیشنهاد کرده بودید.

ما این پیشنهاد را دادیم و رئیس سازمان میراث فرهنگی آن را به معاونت‌های توسعه و سرمایه‌گذاری ارجاع دادند تا در جلسات مطرح شود، ولی دوستان گفتند که این اتفاق باید بیفتد و لازم نیست که در برنامه ششم وارد شود.

*به نظر می‌رسد وظایف نیروی «یگان حفاظت از میراث فرهنگی» و «حراست سازمان میراث فرهنگی» تقریبا مشابه هم است و این دو بخش از سازمان موازی کاری می کنند.

زمانی که به این سازمان آمدم این بحث مطرح بود و حراست سازمان با یگان موازی کاری داشت و تداخل کاری ایجاد می‌شد اما با برگزاری جلسات مختلف توانستیم این کار را تفکیک کنیم، بنابراین اکنون هر بخش از سازمان کار خودش را انجام می دهد از جمله حراست و بازرسی سازمان.

*به عنوان یک شهروند چندی پیش گزارشی را به سازمان میراث فرهنگی از قاچاق اشیاء اعلام کردم که نیروهای بخش حراست سازمان میراث فرهنگی گفتند این موضوع را می توانم با آنها در میان بگذارم چطور است که شما می‌گویید موازی کاری دیگر انجام نمی شود؟

نمی‌دانم کسی که به شما جواب داده چه مسئولیتی داشته است. این موضوع باید در بحث اطلاع رسانی روشن شود و وظیفه یگان حفاظت برای مردم جا بیفتد تا اگر خبری به حفاظت سازمان می رسد آنها این موضوع را به ما منعکس کنند.

بهتر است مردم این موضوعات را به ما منعکس کنند و از خود ما جواب بگیرند.

*اکنون بیشترین حجم اخبار ارسال شده به شما از طریق سازمان میراث فرهنگی انجام می‌شود یا مردم؟

الان فقط از طریق مردم خبر دریافت می‌کنیم. شاید ۵ درصد از سوی مدیران کل حراست، بازرسی ها و معاونت‌های سازمان میراث فرهنگی به ما خبری برسد. ما سعی می‌کنیم پاسخ گزارش های مردمی را به آنها داده و حتی تشکر کنیم. مردم به نوعی حامی ما هستند.

* خرید و فروش اشیاء تاریخی در ایران زیاد انجام می‌شود. آیا شما این گزارش‌ها را از مردم دریافت می‌کنید و یا نیروهای نامحسوسی دارید که چنین فعالیت هایی را رصد می کنند؟

ما بیشتر با گزارش‌های مردمی کار می کنیم. نیروی آموزش دیده نداریم که مرتب رصد کنند. سال گذشته در خیابان منوچهری یکی دو طرح اجرا کردیم. در مغازه های مجاور کارگاه‌های دوزندگی و یا فروش کت و شلوار، اشیاء را مخفی می‌کردند و مشتری خاص خودشان را داشتند.

حتی در یکی از موارد ۲۰۰ سکه از تک تک جیب‌های یک دست کت و شلوار به دست آوردیم.

*سرنوشت اشیای کشف شده توسط نیروهای یگان حفاظت از میراث فرهنگی چیست؟

کشفیات نیروهای یگان حفاظت از میراث فرهنگی زیاد است اما به آنها توجهی نمی‌شود. معاون میراث فرهنگی دستور داده بود موزه‌ای برای کشفیات ایجاد شود اما اکنون این اشیاء در انبار موزه‌ها روی هم افتاده و از آنها به صورت مناسب نگهداری نمی شود.

به همراه آقای رئیس سازمان و معاون میراث فرهنگی از این انبارها بازدید کردیم و ایشان دستور فوری برای ساماندهی به آنها را دادند اما اقدام موثری تا کنون نیفتاده است فقط در مقطعی از زمان ۳۰۰ قلم شی کشف شده را در کاخ گلستان به نمایش گذاشتیم که این تعداد در مقابل کل اشیای کشف شده توسط نیروهای یگان ناچیز بود، حتی آن نمایشگاه نیز ادامه پیدا نکرد.

در این مخزن هم اشیای بدل وجود دارد و هم اشیای اصلی کنار هم انباشته شده است، این در حالی است که موزه ای مانند موزه خراسان شیئی برای نمایش ندارد.

*عنوان پلیس گردشگر که اکنون در استان ها اجرا می شود واژه درستی است؟

خیر. عنوان پلیس را به یک فرد غیرنظامی اطلاق نمی‌کنند اما استان ها پلیس گردشگر را ایجاد کرده بودند. مراقبان میراث فرهنگی آموزش مختصر یک ماهه در ناجا می‌بینند و از ظرفیت آنها استفاده می شود اما پلیس گردشگر باید آموزش خاص ببیند.

اکنون پلیس های گردشگر در استانها نظامی نیستند در این حوزه سلیقه‌ای عمل می شود. یگان حفاظت از میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری عنوان کامل یگان ما است منتها اگر نیرو و تجهیزاتمان به حدی باشد که بتوانیم به همه آنها جامع عمل بپوشانیم. اکنون بخش اعظم تجهیزات ما در بخش میراث فرهنگی است. در صورتی که بنا بر دستورالعمل یگان حفاظت میراث فرهنگی برای حفاظت از گردشگران داخلی و خارجی نیز وظایفی داریم.

* استقرار نیروهای یگان حفاظت از میراث فرهنگی در استانها و سپس توزیع آنها در بناها و محوطه‌های تاریخی با توجه به چه اولویتی مشخص می‌شود؟

استان‌های کرمان، فارس، اصفهان و خراسان دارای بیشترین نیروی یگان هستند چون آثار تاریخی بیشتری دارند می‌دانیم که این تعداد نیرو در مقابل تعداد زیاد محوطه و بنای تاریخی به هیچ عنوان کافی نیست. اولویت استقرار نیروهای یگان در بناها و محوطه های تاریخی نیز با آثار ثبت جهانی و بعد آثار ثبت ملی است.

* قبول دارید که مردم هنوز یگان حفاظت از میراث فرهنگی را جدی نگرفته‌اند؟

بله، قبول داریم. علت می‌تواند روابط عمومی‌های سازمان باشد. در حال حاضر در حوزه محیط زیست فرماندهان یگان مصاحبه کرده و شرح وظایف می‌دهند حتی انیمیشن‌هایی تهیه شده که مردم را متوجه حساسیت حوزه محیط زیست، جنگل ها و آتش سوزی ها کند.

اما روابط عمومی سازمان ما در این حوزه فعال نشده است. مشغله کاری ما هم زیاد است و به این موضوع نپرداختیم و بی سر و صدا کارمان را انجام می دهیم. می دانیم که می توان مردم را روی حوزه میراث فرهنگی حساس کرده و از آنها کمک بیشتری طلب کنیم.

* حوزه فعالیت شما در ایران است و یا در خارج از کشور نیز فعالیت می‌کنید؟

بیشترین حوزه فعالیتمان در ایران است، اما یکی دو مورد گزارش نیز از خارج از کشور به دست ما رسید. مانند خرید و فروش اشیاء در دبی که اکنون در حال بررسی جا و مکان آنها هستیم تا این اشیاء به کشور برگردد.

* اگر اشیاء از ایران خارج شود، آیا نیروهای یگان نیز همراه آن می‌روند؟

خیر، این یکی از اشکالات کار است که امین اموال با شیء از کشور خارج می‌شود ولی نیروی یگان، آن شیء را همراهی نمی‌کند.

ما گزارش این موضوع را به میراث فرهنگی دادیم و احتمال شکست حفاظتی را در این خصوص کاملا متصور اعلام کردیم و قرار شد تا نیروهای یگان نیز در این سفرها همراه با اشیاء تاریخی باشند، اما این کار تاکنون انجام نشده است.

* آیا نیروهای نظامی کشورهای دیگر همراه با اشیاء تاریخی به ایران می‌آیند؟

در این مدتی که من مأموریت داشتم، چنین موردی را ندیده ام. شاید چون اشیاء به ایران نیامد، اما نیروهای نظامی همراه با منشور کوروش در چند سال گذشته به ایران آمده و تا پایان زمان نمایش آن نیز همراه این شیء بودند.

*چه درخواستی از رئیس سازمان میراث فرهنگی دارید؟

در نامه‌ای خواستیم تا در جلسات شورای عالی معاونان و ستاد حضور داشته باشیم و درباره موضوعاتی که به یگان حفاظت میراث فرهنگی مربوط می شود شرکت کرده و از خودمان دفاع کنیم و یا طرح، پیشنهاد و خواسته های خودمان را اعلام کنیم.

*مگر شما تا به حال در این جلسات شرکت نمی کردید؟

خیر!

ادامه دارد...

نوشته فعالیت‌های نیروی یگان حفاظت از میراث فرهنگی در کشور اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اسکلت کشف شده متعلق به زنی ثروتمند توسط باستان شناسان شهر سوخته

$
0
0

شهرسوخته

شهرسوخته

باستان شناسان شهر سوخته در این محوطه تاریخی قبری سردابه‌ای شکل را یافتند که۱۱۲ سفال و یک خمره رنگارنگ کنار اسکلتش دفن کرده بودند آنها می‌گویند که اسکلت کشف شده متعلق به زنی ثروتمند بوده است.

به گزارش خبرنگار مهر، در پانزدهمین فصل از کاوش‌های باستان شناسی شهرسوخته به سرپرستی سیدمنصور سجادی، باستان شناسان به یافته‌های جالبی دست پیدا کردند که هم بخشی از سوالات پژوهشی آنها را پاسخ می‌دهد و هم سوالات دیگری برایشان بوجود می آورد.

در روزهای پایانی فصل پانزدهم کاوش در محوطه باستانی شهر سوخته، تعدادی از خبرنگاران حوزه میراث فرهنگی نیز دعوت شدند تا از نزدیک فعالیت‌های باستانی و یافته‌های باستان شناسان را ببینند. بازدیدی بسیار کوتاه از بقایای شهری با تمدن ۵هزار ساله.

محوطه گورستان

شهر سوخته را با چند کشف بسیار مهم می شناسند. یکی از آنها قبور و اسکلت‌هایی است که در گورستان آن کشف شده انگار مردگان این شهر قرار است تا هزاران سال بعد هم فکر باستان شناسان را به خود مشغول کنند. این گورستان یکی از پر سوال ترین محوطه های تاریخی برای باستان شناسان است.

۱۱۲ شی و سفال کنار یک زن ۳۸ ساله

شهر سوخته ۱۵۱ هکتار است که ۲۵ هکتار آن را گورستان و ۸۰ هکتارش را محوطه مسکونی تشکیل می‌دهد و بقیه آن محوطه صنعتی و محله بناهای یادمانی و عام المنفعه است.

در گورستان شهر سوخته تا کنون حدود ۳۵ تا ۴۰ هزار قبر پیدا شده که تخمین زده می‌شود ۶۰ هزار اسکلت در آنها باشد. آنطور که سید منصور سجادی باستان شناسی که سال‌های سال در این محوطه باستانی کار کرده می‌گوید ۷۰ درصد اسکلت های این قبور دارای کفن بوده‌اند اما نه آن کفنی که ما در دوره معاصر می‌شناسیم بلکه پارچه ای به دور بدن بوده و یا زیر اندازی و یا لباسی که از آنها تکه های کوچکی کنار اسکلت ها باقی مانده است.

قبر تازه کشف شده

یکی از قبوری که در فصل پانزدهم کشف شد، قبری سردابه‌ای شکل و متعلق به یکی از ثروتمندان شهر است سردابه‌ای بودن قبر یعنی اینکه فرد فوت شده را داخل محوطه ای قرار داده و در آن را می بستند.

ظرف سفالی پلی کروم

یکی از دلایل ثروتمند بودن این قبر و صاحبش سردابه‌ای شکل بودن آن است نکته دیگر مربوط می شود به جاسازی ۱۱۲ شی و ظرف برای غذا، نوشیدنی و نذری های صاحب اسکلت.

ظروف کشف شده از داخل قبر

کنار این قبر یک سرمه‌دان هم وجود دارد و تکه ای پارچه که نزدیک سر او می‌توان مشاهده کرد. اما وجود همین سرمه دان و البته ظرف پلی کروم رنگارنگ به راحتی می تواند باستان شناسان را مطمئن کند که این قبر متعلق به یک زن است.

همانطور که مریم رمضانی استخوان شناس و ژنتیک باستان شناس این هیات باستان شناسی نیز می‌گوید: اسکلت دفن شده در این قبر متعلق به یک زن حدودا ۳۸ تا ۴۰ ساله با ۱۵۵ سانتی متر قد بوده است که دندان آسیایش را نیز از دست داده و دچار سایش زیادی در دندانهایش بوده است. قرار است خاک زیر لگن و بخش های دیگر اسکلت را نیز نمونه برداری کرده و روی آن آزمایش های میکروب شناسی انجام دهند.

ظروف سفالی با نقوش رنگی

نحوه قرار گرفتن ظروف داخل قبر مورد بررسی دقیق باستان شناسان قرار می‌گیرد چون حتی نوع قرار گرفتن آنها کنار یکدیگر هم می تواند اطلاعات مفیدی درباره صاحب اسکلت به باستان شناسان بدهد. از این رو تمام زوایای این قبر عکس برداری می شود. حتی خاکی که داخل ظروف است را نگه داشته و از آن نمونه برمی‌دارند تا تحت آزمایش‌های مختلف قرار گیرد. چون خاک این ظروف می‌تواند پرده از محتویات آنها، نوع غذا و خوراکی های هزاران سال پیش بردارد.

امراض پوستی یکی از شایع‌ترین بیماری

در فصل پانزدهم باستان‌شناسی در محوطه شهر سوخته حدود ۸۵ اسکلت پیدا شده که در میان آنها زنان سهم بیشتری را در میزان مرگ و میر داشته‌اند. در این میان تعداد زیادی کودک دو ساله هم پیدا شده که به دلایل مختلف از دنیا رفته اند. منتها برای بررسی علت مرگ و میر آنها باید مطالعات انگل شناسی انجام شود. با این حال تا اینجا باستان شناسان از بررسی تخریب بخشی از جمجمه و استخوان مردگان دریافته‌اند که امراض پوستی یکی از شایع ترین بیماری ها در شهر سوخته بوده است.

عودسوز آینه دار

منصور سجادی سرپرست هیات باستان شناسی شهر سوخته درباره نحوه تدفین اجساد در این شهر نیز می‌گوید: درهای قبور سردابه‌ای معمولا به جهت طلوع و یا غروب آفتاب باز می شد و اگر فردی در شب دفن شده باشد صورت او را به زمین برگردانده و اگر سر ظهر دفن شده باشد او را طاق باز گذاشته‌اند بنابراین از نوع تدفین می‌توان گفت که آن فرد در چه ساعتی از روز دفن شده است. چون همیشه سعی می کرده‌اند چشم مرده رو به خورشید و نو باشد گویا مردم این شهر به نور و آتش دلبستگی داشته‌اند. به همین دلیل در قبرهای سردابه‌ای عودسوز هم می‌گذاشتند و تا زمانی که محدوده قبر اکسیژن داشته این عود می سوخته است.

سجادی به عودسوز منحصر به فرد کشف شده در آخرین قبر اشاره می‌کند و می‌گوید: این عودسوز دارای آینه‌ای کوچک برای گرم نگه داشتن بوده است. این یکی از اشیای مهم قبر تازه کاوش شده به حساب می آید.

نوشته اسکلت کشف شده متعلق به زنی ثروتمند توسط باستان شناسان شهر سوخته اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

دغدغه‌های مسئولان سازمان میراث فرهنگی در ثبت جهانی آثار تاریخی

$
0
0

میراث فرهنگی

هر سال یکی از دغدغه‌های مسئولان سازمان میراث فرهنگی کشور و علاقه‌مندان به آثار فرهنگی و طبیعی این سرزمین، ثبت جهانی آثار تاریخی و طبیعی نادری است که شاید نظیرش در سرزمین‌ ما دیگر پیدا نشود. اما پرونده‌های این آثار گاهی گره‌هایی می‌خورد که باز کردنش نفس علاقه‌مندان به میراث فرهنگی و طبیعی را به شماره می‌اندازد. پرونده شهر سوخته، محوطه تاریخی شوش، منظر فرهنگی میمند و... در این سال‌ها نمونه‌ای از پرونده‌هایی بودند که ثبتشان با اما و اگرهای فراوانی همراه بود.
تصویر در پیچ و خم پرونده‌های ثبت میراث جهانی

اما سازمان میراث فرهنگی امسال گامی بسیار فراتر برداشته تا با دو پرونده پر و پیمان، چند هدف را بزند؛ پرونده‌های بیابان لوت و قنات ایرانی. می‌گویند سنگ بزرگ نشانه نزدن است، اما محمدحسن طالبیان، معاون میراث فرهنگی سازمان میراث فرهنگی که مویش را در آسیاب‌های پرپیچ و خم پرونده‌های ثبت جهانی سفید کرده، امید فراوانی دارد که همانند پرونده باغ ایرانی، محوطه تاریخی شوش و... مهر تائید کمیته میراث جهانی یونسکو بر این پرونده‌ها نیز بنشیند.

طالبیان که به پیچیدگی‌های این دو پرونده اعتراف می‌کند و هفته گذشته برای توضیح درباره این پیچیدگی‌ها به همراه سیدمحمد بهشتی، رئیس پژوهشگاه میراث فرهنگی راهی پاریس شد، می‌گوید: پرونده میراث جهانی قنات در موضوعاتی چون مدیریت و دانش سنتی، عرصه و حریم، مالکیت، نگهداری و بهره‌برداری از قنات‌ها و همچنین مباحث حقوقی و ارتباط میان دستگاه‌های مختلف با پیچیدگی‌هایی همراه بود و به همین دلیل برای نخستین‌بار از ایران درخواست شد در پنل میراث جهانی ایکوموس حاضر شود و به پرسش‌های کارشناسان آن پاسخ دهد.

میراثی به وسعت یک کشور

طالبیان درباره اهمیت این دو پرونده که سال گذشته تهیه و به یونسکو ارسال شد به جام‌جم می‌گوید: این دو پرونده به دلیل اهمیت و وسعت و همچنین جنبه اجتماعی و فرهنگی و طبیعی‌شان پرونده‌های ویژه‌ای به شمار می‌آیند. امسال دو ارزیاب از نیوزلند و تونس برای بررسی این دو پرونده به ایران آمدند.

به گفته او، تاکنون ثبت جهانی میراث تاریخی و طبیعی کشور در این وسعت سابقه نداشته است: «بیابان لوت پهنه وسیعی از کشور را شامل می‌شود که بخش‌هایی از استان‌های کرمان، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی را دربرگرفته است. همچنین برای نخستین بار است که سه نهاد برای ثبت یک پرونده جهانی دست به دست هم داده‌‌اند؛ وزارت جهاد کشاورزی، سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری و البته کل شوراهای محلی شهر و روستای مناطق مربوطه در آن مشارکت دارند.»

به باور مسئول ثبت پرونده‌های جهانی کشور، اجتماعات زیادی اطراف بیابان لوت از قبیل شهرها و روستاها و همچنین مناطق تاریخی ـ فرهنگی وجود دارد و بر این اساس ثبت جهانی بیابان لوت آثار مثبتی برای جوامع محلی در پی خواهد داشت و از نظر معیشتی برای مردم محلی مؤثر خواهد بود.

او همچنین عقیده دارد، با ثبت جهانی این بیابان آگاهی‌بخشی‌ها برای حفاظت از طبیعت توسط خود مردم افزایش خواهد یافت و مردم مشارکت گسترده‌ای در این عرصه خواهند داشت.

طالبیان با اشاره به پرونده قنات ایرانی که شامل 11 قنات مهم کشور می‌شود، عنوان می‌کند: در پرونده قنات‌ها بحث ما بیشتر متمرکز بر مشارکت مردمی در احیا و داشته‌های خود بر اساس مدیریت سنتی است. به گفته او، در این پرونده نیز وزارتخانه‌های نیرو و جهاد کشاورزی با سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برای تهیه پرونده‌ زنجیره‌ای قنات‌ها همکاری کرده‌اند.

پایگاه‌های جهانی

یکی از مهم‌ترین مسائل در پرونده‌های ثبت جهانی ایجاد پایگاه‌های جهانی برای میراث تاریخی یا طبیعی مورد نظر است. معاون میراث فرهنگی کشور به ایجاد سه پایگاه برای حفاظت و پیگیری پرونده بیابان لوت اشاره می‌کند و می‌افزاید: در حال حاضر با راه‌اندازی پایگاه شفیع‌آباد، پایگاه نصرت آباد و پایگاه دهسلم فضایی برای حضور مردم و گردشگری پایدار فراهم شده است. نصرت‌آباد در مناطق بلوچ‌نشین قرار دارد. دهسلم نزدیک نهبندان است و شفیع‌آباد حواشی شهداد. سه کاروانسرا به این منظور در حال مرمت است که در دوره صفویه و قاجاریه ساخته شده‌اند و می‌توانند به حضور مردم و هدایت گردشگران کمک کنند.

به گفته او برای قنات‌ها نیز تقریبا یازده پایگاه احداث شده، اگر چه یکی از آنها که در مهریز قرار دارد در پایگاه باغ ایرانی ادغام شده است. طالبیان با بیان این که در این پایگاه‌ها فضایی برای حضور مردم اختصاص داده شده، عنوان می‌کند: همچنین فضایی در بیشتر قنات‌ها برای بازدید علاقه‌مندان در نظر گرفته شده است.

چالش‌های پیش‌رو

مسئول ثبت پرونده‌های جهانی ایران با اذعان بر این که وقتی پرونده‌های بزرگ با چالش‌های بیشتری روبه‌رو می‌شوند، در پاسخ به این‌که چرا سازمان میراث فرهنگی وزنه‌هایی را انتخاب کرده که بلند کردنش با مخاطرات همراه است، می‌گوید: الان به دلیل محدودیت سهمیه کشورها از یک‌سو و از سوی دیگر برای بالا بردن مشارکت اجتماعی و حضور مردم در این مباحث، رویکرد سازمان به تهیه پرونده‌های موضوعی برای ثبت جهانی است نه ثبت یک مجموعه خاص. او این رویکرد را اجتماع‌محور می‌خواند و بهره بردن از توان و سرمایه اجتماعی را از ویژگی‌های آن برمی‌شمرد. به گفته او، صنعت گردشگری که در پی ثبت جهانی این پرونده‌های بزرگ پدید می‌آید گردشگری پایدار فرهنگی است و در معیشت مردم نیز تأثیر مثبت خواهد کرد: «‌به هر روی، این دو پرونده از نظر بحث مدیریتی پیچیده‌اند و ما سعی کردیم با فراهم کردن بسترهای مناسب در زمینه گروه‌های تخصصی و گردشگری پایدار فرهنگی، پرونده را آماده کنیم.»

او همچنین به آماده‌سازی پرونده بافت تاریخی شهر یزد که شامل 700 هکتار است اشاره می‌کند و می‌گوید: شهر یزد از این نظر که به صورت تاریخی حفظ شده و مردم همچنان در بافت تاریخی آن زندگی می‌کنند، برای ثبت جهانی اهمیت دارد.

مهر تائید در دستان کیست؟

اما نتایج بررسی پرونده‌ قنات‌ها توسط ایکوموس در پاریس چه نتایجی را به همراه داشت؟ به گفته طالبیان، پس از ارسال پرونده‌ها به کمیته میراث جهانی یونسکو، یک نسخه از آن با فایل الکترونیکی به انضمام نقشه‌ها، برای ارزیابی به ایکوموس ارسال می‌شود. ایکوموس با اعلام فراخوان، نظر کارشناسان خبره در سراسر جهان را جویا می‌شود و همزمان با این اقدام ارزیابی میدانی پرونده نیز توسط ایکوموس انجام می‌شود. او با بیان این که پس از دریافت نظرات کارشناسان، پرسش‌هایی از کشور مربوطه انجام می‌شود و پرونده دوباره در کمیته‌های علمی ایکوموس مطرح و در پنل میراث جهانی ایکوموس، با حضور کارشناسان چند رشته‌ای مورد بررسی و نظرخواهی قرار می‌گیرد، درباره نشست پاریس می‌گوید: نتایج نهایی این پنل در پایان سال به کمیته میراث جهانی ارسال می‌شود که البته نتیجه پنل میراث جهانی ایکوموس به‌هیچ‌وجه تایید یا رد پرونده زنجیره‌ای قنات ایرانی را به‌دنبال ندارد و قضاوت نهایی به‌عهده کمیته میراث جهانی یونسکو است که در تیرماه سال آینده برگزار می‌شود.

بنابراین پرونده‌ قنات‌ها به همراه پرنده بیابان لوت پیش از اول فوریه 2015 به یونسکو ارسال شد تا در اجلاس 2016 که تیرماه سال آینده برگزار می‌شود، میراث جهانی بررسی و در صورت تایید ثبت شود.

قنات‌های جهانی

قنات «مون» اردستان، قنات «وزوان»، قنات «مزدآباد» در استان اصفهان، قنات «گوهر ریز جوپار» کرمان و قنات‌های اکبرآباد و قاسم آباد بم ، قنات «ابراهیم‌آباد» اراک، قنات «بلده» در خراسان جنوبی، قنات «حسن‌آباد» جنوب غربی شهر مهریز، قنات «زارچ» در یزد و قنات «قصبه» گناباد خراسان رضوی 11 قناتی هستند که پرونده حریم آنها برای ثبت جهانی تصویب و ابلاغ شده است.

کمیل انتظاری

نوشته دغدغه‌های مسئولان سازمان میراث فرهنگی در ثبت جهانی آثار تاریخی اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اولین گام در ساماندهی اصولی اتوبوس‌های گردشگری تهران

$
0
0

اتوبوس‌های گردشگری

اتوبوس‌های گردشگری

اولین گام در ساماندهی اصولی اتوبوس‌های گردشگری با مشارکت اداره کل حمل و نقل و پایانه‌های استان تهران برداشته می‌شود.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی میراث فرهنگی تهران، با امضاء تفاهم‌نامه‌ای در جلسه کمیسیون نظارت بر دستورالعمل ارتقا امنیت گردشگران خارجی مقرر شد تا اتوبوس‌های گردشگری از سوی شرکت های حمل و نقل مسافربری جهت استفاده موسسات تور گردانی معرفی شود.

اجرای کارگاه‌های آموزشی برای رانندگان معرفی شده از سوی اداره کل حمل و نقل استان به منظور آشنایی با قوانین و مقررات صنعت گردشگری از دیگر بندهای اجرایی در تفاهم نامه بود.

 عدم رعایت الگوهای رفتاری با گردشگران داخلی و خارجی از سوی معدودی از رانندگان وسایل حمل و نقل جاده ای که به بیشتر به علت فقدان آموزش روی می‌دهد به معنای خدشه به میراث میهمان‌نوازی جامعه ایرانی تلقی می شود به همین منطور نظارت بر رعایت استاندارهای فنی و تجهیزاتی روز دنیا در اتوبوس های گردشگری را از دیگر اهداف در دست اقدام است.

در کنار رعایت استاندارهایی نظیر سال ساخت اتوبوس و ارائه تاییده های فنی در اجرای تورهای گردشگری  ، استفاده از  تجهیزات مدرن در سیستم صوتی و تصویری و  فضای استاندار برای صندلی های مسافرین نیز مد نظر قرار خواهد گرفت. برپایی ایستگاه ها و پایگاه های اطلاع رسانی در پایانه های مسافر  بری از دیگر مفاد مورد پذیرش در  تفاهم نامه بود.

نوشته اولین گام در ساماندهی اصولی اتوبوس‌های گردشگری تهران اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تأثیر اجرای اکو رالی در توسعه گردشگری با وسیله نقلیه موتوری

$
0
0

رالی

رالی

رییس کلوپ اتومبیلرانی فرانسه در دیدار با مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران، برای مشارکت و همکاری در برگزاری اکو رالی پاریس- پرسپولیس اعلام آمادگی کرد.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی کانون جهانگردی و اتومبیلرانی؛ در نشستی که به دعوت کلوپ اتومبیلرانی فرانسه(ACF)  از هیأت ایرانی در محل این کلوپ، در پاریس برگزار شد، ابوالقاسم ایرجی، مدیرعامل کانون جهانگردی و اتومبیلرانی جمهوری اسلامی ایران (TACI) با رابرت پنهارد، رییس کلوپ اتومبیلرانی فرانسه و پاتریک بلین، رییس کمیته سازندگان خودروی این کلوپ، دیدار و پیرامون توسعه همکاری‌ها و برگزاری هر چه با شکوهتر اکو رالی پاریس - پرسپولیس به بحث و تبادل نظر پرداخت.

در این دیدار رابرت پنهارد، با تأکید بر تأثیر اجرای این اکو رالی در توسعه گردشگری با وسیله نقلیه موتوری، معرفی شایسته ظرفیت‌های ایران در زمینه گردشگری و جلب توجه جهانی به اهمیت حفاظت از محیط زیست، قول مساعد داد تا تمام تلاش خود را برای تشویق شرکت‌های بزرگ سازنده خودرو به منظور حمایت مالی از شرکت هماهنگ کننده این رویداد بزرگ که شرکت GTO فرانسه است، به کار بندد.

وی بیان کرد: در راستای برگزاری هر چه گسترده تر و با شکوهتر اکو رالی پاریس – پرسپولیس که برای نخستین بار در سال ۱۹۷۱ و با همکاری شرکت خودرو سازی سیتروئن برگزار شد، با رایزنی‌های گسترده تلاش خواهیم کرد  تا تعداد خودروهای شرکت کننده در اکو رالی پاریس- پرسپولیس را افزایش دهیم.

ایرجی نیز در ادامه دیدار با رییس کلوپ اتومبیلرانی فرانسه، گزارشی از روند برنامه‌ریزی برگزاری اکو رالی پاریس- پرسپولیس ارائه و اعلام کرد: تا کنون نهادهایی در ایران به منظور تقبل هزینه‌های برگزاری این رالی اعلام آمادگی کرده‌اند که به محض تأیید نهایی آنها، حامی طلائی (Gold Sponsor)، انتخاب و سپس زمان دقیق برگزاری اکو رالی پاریس- پرسپولیس اعلام خواهد شد.

نوشته تأثیر اجرای اکو رالی در توسعه گردشگری با وسیله نقلیه موتوری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


تلاش نظام‌های بسیار از شرق و غرب، برای از بین بردن سنت نوروز

$
0
0

جشن نوروز

جشن نوروز

دستیار ویژه رئیس جمهور گفت: نظام‌های بسیاری از شرق و غرب، برای از بین بردن سنت نوروز تلاش کردند اما در نهایت، هضم شدن این نظام‌ها در چشمه عظیم هویتی و تاریخی بود که ملت ایران را حفظ کرده است.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری حجت الاسلام والمسلمین علی یونسی دستیار ویژه رئیس جمهور در امور اقوام و اقلیت‌های دینی و مذهبی در جلسه شورای سیاستگذاری جشن نوروز که صبح امروز ۲۳ آذرماه در سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برگزار شد، گفت: نوروز، شناسنامه تاریخی و هویت ملی کشور است.

دستیار ویژه رئیس جمهور تصریح کرد: نظام‌های بسیاری از شرق و غرب، برای از بین بردن این سنت تلاش کردند اما آنچه در نهایت اتفاق افتاد، هضم شدن این نظام‌ها در چشمه عظیم هویتی و تاریخی بود که همواره ملت ایران را حفظ کرده و سایر ملل را تحت تاثیر قرار داده است.

وی اضافه کرد: نوروز با دین مغایرت ندارد بلکه می توان از آن برای پیشرفت دین بهره برد، ما می توانیم ارزشهای اخلاقی را با استفاده از نوروز در کشور و منطقه اشاعه دهیم، نوروز سرآغاز زندگی و حیات طبیعت است که ما را متوجه نگاه به آینده می کند.

دستیار ویژه رئیس جمهور با اشاره به اینکه حیات اصلی گردشگری در ایام نوروز صورت می گیرد، یادآور شد: تحرک بی نظیر اقتصادی در ایام نوروز ایجاد می شود، مردم در ایام پیش از نوروز به تهیه و تدارک مایحتاج خود می پردازند و در ایام نوروز هم میلیون‌ها نفر با سفر به نقاط مختلف کشور موجب رونق اقتصادی می شوند.

حجت الاسلام یونسی با بیان اینکه ابعاد شادی بخش نوروز باید تقویت شود، اضافه کرد: پیرایه‌هایی که تناسبی با نوروز ندارند باید حذف شوند و شادی و رونقی که از روزگاران قدیم در این ایام وجود داشته را دوباره در بین مردم اشاعه دهیم.

وی افزود: برای احیاء و ایجاد شادی و رونق نوروز باید ستادی با حضور دستگاههای مختلف اعم از وزارت کشور، وزارت ارشاد، سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و نهادهای دیگر تشکیل شود.

برنامه‌های سازمان میراث فرهنگی برای نوروز در ۴ موضوع برگزار می‌شود

همچنین در این جلسه سمیع الله حسینی مکارم معاون توسعه مدیریت سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و دبیر شورای سیاستگذاری جشن نوروز، با اشاره به اینکه این آئین بین تمام اقوام ایرانی مشترک است، توضیح داد: نوروز با مشارکت ۱۳ کشور و با محوریت جمهوری اسلامی ایران به ثبت جهانی رسیده است.

وی ادامه داد: براساس وظایفی که سازمان میراث فرهنگی در پژوهش، معرفی و حفاظت بر عهده دارد، شورای سیاستگذاری نوروز تشکیل شد که در سال جاری به شکل هدفمند و منظم برنامه‌های جشن نوروز در سراسر کشور با ۴ موضوع اصلی برگزار می شود.

برنامه های سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری برای نوروز در ۴ موضوع برگزار خواهد شد.

این جشن در قالب چهار کمیته، شامل کمیته همایش علمی، نوروز بازار، عروسک‌های نوروز و اجرای فعالیتهای تبلیغاتی فرهنگی با هدایت و راهبری مرکز روابط عمومی و اطلاع رسانی سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری به عنوان دبیرخانه نوروز برگزار خواهد شد.

 در قالب کمیته همایش علمی که ریاست آن را حسن زاده رئیس پژوهشکده مردم شناسی پژوهشگاه سازمان میراث فرهنگی بر عهده دارد، "همایش نوروز، میراث صلح و دوستی شامل بخش‌های فراخوان مقاله، افتتاحیه، پنل‌های علمی موازی، نمایشگاه عکس نوروز در کشورهای اکو، نمایشگاه عکس سلام های نوروزی، نمایشگاه عروسک های نوروزی، تقدیر از نوروزشناسان، چاپ کتاب سلسله مقالات ارائه شده به همایش، چاپ کتابهای " نوروز و محیط ریست"، " بازی های نوروز" و " نان و شیرینی های نوروز"، برگزار می شود.

همچنین در کمیته  نوروز بازار که راهبری آن را میرشکرایی عضو کمیته ثبت میراث فرهنگی ناملموس و فرهاد نظری مدیرکل دفتر ثبت آثار سازمان بر عهده دارند، نوروز بازار در ۱۲ شهر کشور شامل، تهران، اصفهان، کرمان، گنبد کاووس، چابهار، لاهیجان، تبریز، سنندج، آبادان، قشم و بوشهر در دهه سوم اسفند ماه بر پا می شود.

در کمیته عروسک‌های نوروزی به ریاست یدالله پرمون مدیرمرکز میراث ناملموس تهران، پنل‌های علمی موازی با همایش نوروز با موضوع عروسک نوروزی و همچنین نمایشگاه عروسک های نوروزی، نمایش عروسکی، نمایش فیلم، نمایشگاه عکس، کارگاه ساخت عروسک های بومی و محلی در سطح ملی و بین المللی در کاخ جهانی گلستان اجرای می شود.

 در کمیته اجرایی نیز، طرح های ساخت انیمیشن ویژه گردشگری نوروز، استفاده از ظرفیت شبکه های اجتماعی و اطلاع رسانی، همکاری با شهرداری ها و صدا و سیما، برگزاری دومین جشنواره فیلم و عکس نوروز، چاپ تمبر نوروز، انتشار نشریه نوروز، انجام امور تبلیغاتی و اطلاع رسانی در فضای مکتوب و مجازی و سایت سازمان، چاپ کتب مرتبط با همایش نوروز و چاپ پوستر، اجرایی می شود.

نوشته تلاش نظام‌های بسیار از شرق و غرب، برای از بین بردن سنت نوروز اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نمونه‌گیری خونی از بومیان شهر زابل

$
0
0

شهرسوخته

شهرسوخته

نمونه‌گیری خونی از بومیان شهر زابل انجام شده تا باستان‌شناسان با بررسی و مطالعه روی DNA آنها بتوانند این اطلاعات را با DNA استخوانی اجساد کشف شده در شهرسوخته مقایسه کنند.

به گزارش خبرنگار مهر، مطالعه روی اجساد باستانی کاری بسیار مشکل است چون نه گوشتی از آن‌ها باقی مانده و نه خونی. اما مطالعه استخوان و ژنتیک و DNA استخوانی می‌تواند سوال‌های بی جواب باستان شناسان را پاسخ دهد.

 شهرسوخته یکی از محوطه‌های باستانی مهم برای ژنتیک باستان شناسان و استخوان شناسان است. بررسی و مطالعه روی اجساد کشف شده در این شهر که تعدادشان کم هم نبوده است باعث شده تا استخوان شناسان زیادی طالب همکاری با گروه باستان شناسی شهر سوخته باشند.

یکی از این افراد مریم رمضانی، استخوان شناس و ژنتیک باستان شناسی است که دو فصل با هیات باستان شناسی شهر سوخته کار کرده و درباره اسکلت‌های کشف شده در این محوطه و ثبت شده در فهرست میراث جهانی یونسکو به خبرنگار مهر می گوید: علاوه بر مطالعات استخوان شناسی می‌خواهیم با ژنتیک استخوانی، داده‌های کشف شده را نیز استخراج کنیم. به همین دلیل در چند روز اخیر از کارگران این محدوده و افراد بومی خون گرفتیم تا DNA آنها را استخراج کنیم. این خون به تهران رفت تا«ژن هاپلوگروپ میتی کوندری» آنها مشخص و با DNA اسکلت‌های کشف شده مقایسه شود.

او «هاپلوگروپ» را شاخصه ژنتیکی و تغییری بیان می کند که در یک جمعیت به صورت ثابت در ادوار مختلف باقی می ماند. این شاخصه ژنتیک از طریق اجداد مادری افراد راحت‌تر تشخیص داده می شود.

رمضانی می‌گوید که نمی‌تواند گروه خونی اسکلت ها را تشخیص دهد اما همین داده‌ها می تواند اطلاعات بسیار زیادی را درباره شاخص‌های ژنتیکی اسکلت های کشف شده به آنها بدهد.

او و همکارانش در هیات باستان شناسی شهر سوخته دریافته‌اند که میانگین سنی افراد در شهرسوخته پایین بوده و افراد پیر کمتری در این شهر زندگی کرده‌اند. با این حال با قاطعیت نمی‌توانند بگویند که علت مرگ آنها چه بوده است. اما بررسی دندان های آنها اطلاعات مفیدی را در اختیارشان می گذارد چون دندان آخرین جزئی از بدن انسان است که از بین می رود.

رمضانی می‌گوید: سایش دندان در بین مردم شهرسوخته بسیار بیشتر از پوسیدگی بوده است غذایی که به کربوهیدراتیک و غلات متکی باشد، باعث پوسیدگی دندان و غذایی که متکی به گوشت باشد بیشتر موجب سایش می شود. بنابراین مردم شهر سوخته گوشت مصرف می کردند.

رمضانی در زنجان و خوزستان و مشهد کار کرده ولی شهر سوخته برای او و همکارانش در رشته استخوان شناسی جایگاه ویژه‌ای دارد چرا که تعداد اسکلت‌ها و سوالات مطرح شده درباره آنها زیاد است.

یکی از این سوالها مربوط می‌شود به اینکه بعد از افول تمدن شهر سوخته مردم این شهر به کجا رفته‌اند این سوالات را تنها بررسی‌های ژنتیکی می تواند پاسخ دهد. حتی می توان با این بررسی ها نسبت مردم این شهر را در هزاران سال پیش با مردم دوره معاصر تشخیص داد و گفت که ریشه و اجداد مردم کجاست.

رمضانی می‌گوید که بررسی‌های انجام شده روی اسکلت‌ها می تواند نشان دهد که تکامل گنجایش مغز از حدود ۱۹۴ هزار سال پیش تا به حال افزایش پیدا نکرده است انسان‌های نئاندرتال که مغزشان از انسان معاصر تنها ۱۰ سی سی گنجایش بیشتر بوده آدم‌های باهوشی نبوده اند. بنابراین گنجایش معز نشان دهنده باهوش بودن افراد نیست.

وی می‌افزاید: سلول ها و نرون های عصبی است که میزان هوش افراد را نشان می دهد. با این حال می توان گفت که در جمجمه افراد بین زوایای فک‌ها تغییری بوجود آمده است این بدان معناست که فک انسان ها از هزاران سال پیش تاکنون کوچکتر شده است.

نوشته نمونه‌گیری خونی از بومیان شهر زابل اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

ورود تورهای گردشگری به کویر مرنجاب، به حالت عادی بازمی‌گردد

$
0
0

کویرِ

کویرِ

ورود تورهای گردشگری به کویر مرنجاب، به حالت عادی بازمی‌گردد.

به گزارش خبرنگار گردشگری ایسنا، پس از صدور دستور رییس کل دادگستری اصفهان برای برخورد قاطع با تورهای مختلط در کویر مرنجاب، روز گذشته (یکشنبه 22 آذر) شهرستان آران و بیدگل وارد شور شد و سرانجام به این تصمیم رسید که ورود تورهای گردشگری به کویر مرنجاب فعلا به حالت عادی و متعارف خود بازگردد و اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان نیز تا یک ماه آینده طرح ساماندهی مرنجاب را تهیه کند و به اجرا بگذارد.

رییس کل دادگستری استان اصفهان پیش از ایام سوگواری در هفته اخیر، دستور برخورد قاطع با متخلفان و تورهای مختلط در منطقه مرنجاب را صادر کرد. این دستور بدون آن که سازمان میراث فرهنگی و گردشگری در جریان قرار داده شود، مستقیم به دادستان آران و بیدگل داده شد.

دادسرای عمومی و انقلاب آران و بیدگل نیز طبق این این دستور، نامه‌ای را مبنی بر توقف ورود تورهای مختلط به کویر مرنجاب و شهر زیرزمینی نوش‌آباد به فرماندهی انتظامی آران و بیدگل ارسال کرد. در این نامه مقرر شد از 23 آذرماه از ورود تمام تورهای مختلط جلوگیری شود.

بهانه‌ی این دستور طبق آنچه دادستان دادسرای عمومی و انقلاب آران و بیدگل گفته، حوادث پیش آمده در چند سال اخیر در مرنجاب بویژه حوادث روز هشتم محرم بوده که به کشف حجاب در این منطقه منجر شده و اعتراضات گسترده‌ای را در سطح شهرستان در پی داشته است.

دادستان نگرانی درباره وضعیت کویر مرنجاب را فراتر برده و گفته که در صورت ساماندهی نشدن منطقه گردشگری مرنجاب، برای بسته شدن این منطقه منتظر مصوبه و قانونی نخواهیم بود و به وظیفه شرعی خود عمل خواهیم کرد.

چهار سال پیش نیز دادستان آران و بیدگل پس از انتشار فیلم‌هایی از رفتار غیرمتعارف برخی مسافران، ورود گردشگران به کویر مرنجاب را محدود کرد. آن زمان نیروی انتظامی با استقرار در مسیر دسترسی به کویر مرنجاب مانع ورود تورهای جوان و مختلط به این کویر می‌شد. دامنه این برخوردها آنقدر گسترده شد تا بسیاری از آژانس‌های گردشگری، برنامه سفر به مرنجاب را تعطیل کردند.

دستور دادستان اصفهان فعلا متوقف شد

فریدون الهیاری، مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان ریشه این اتفاقات دامنه‌دار را در دولت قبل واکاوی می‌کند و معتقد است: باید روی تعامل جامعه محلی و گردشگران بیشتر و بهتر کار کرد.

او مرنجاب را از جمله مناطقی می‌داند که بدون برنامه‌ریزی یا حتی با وجود آن گردشگران را جذب می‌کند و ادامه می‌دهد: همین ظرفیت باعث شد مرنجاب در دولت قبل مصوبه منطقه نمونه گردشگری را دریافت کند، منطقه‌ای که می‌طلبید برایش زیرساخت ایجاد شود؛ اما به سرنوشت دیگری دچار شد.

الهیاری براساس شنیده هایش، گوشه‌ای از پشت پرده مرنجاب را نمایان می‌کند و به خبرنگار گردشگری ایسنا توضیح می‌دهد: در گذشته با توجه به حجم گردشگران حاضر در منطقه، فرمانداری وقت آران و بیدگل با همراهی مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری این شهرستان تصمیم گرفتند اداره و بهره‌برداری مرنجاب و کاروانسرای آن را به شرکت تعاونی دهیاری‌های شهرستان آران و بیدگل بسپارند، اما تنها اتفاقی که آن زمان رخ داد گرفتن مبلغ قابل توجهی به عنوان ورودیه در جاده منتهی به کویر مرنجاب بود.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان ادامه می‌دهد: قاعدتا به ازاء گرفتن آن مبالغ قابل توجه باید خدماتی به مسافران و گردشگران داده می‌شد، اما در بازدیدی که سال گذشته از مرنجاب داشتم متوجه شدم، وضعیت خدمات‌رسانی در این منطقه با وجود حجم زیاد گردشگران مطلوب و مناسب نیست.

وی حساسیت مرنجاب را بالا می‌داند، برای همین می‌گوید: پس از آن که به اداره میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان آمدم، سفری فوری به این منطقه انجام دادم تا شرایط را ارزیابی کنم. در شهرستان آران و بیدگل بلافاصله کارگروهی را با حضور فرماندار جدید تشکیل دادیم که ساماندهی این منطقه در دستور کار قرار گفت. به دلیل وجود برخی حساسیت‌ها در شهرستان آران و بیدگل قرار شد بهره‌بردار محلی باشد، اما چون از عهده کار در زمان مشخص برنیامد برای واگذاری تصمیم دیگری گرفته شود.

او معتقد است؛ اگر هر یک از دستگاه‌های دخیل در مرنجاب تا کنون به وظیفه خود عمل می‌کردند، با این همه ناهنجاری مواجه نبودیم.

«الهیاری» در ادامه به برگزاری جلسه‌های متعدد در استان اصفهان برای به مشارکت طلبیدن سایر دستگاه‌ها به منظور ساماندهی مرنجاب اشاره می‌کند و می‌گوید: هریک از آن دستگاه‌ها توجیه خود را برای انجام ندادن وظیفه‌شان داشتند، برای همین امکانات فراهم نشد. بعد از آن هم با حضور معاون گردشگری کل کشور، جلسه دیگری در اصفهان برگزار شد که بهبود راه منتهی به کاروانسرا و کویر مرنجاب، ایجاد امکانات امدادی و بهداشتی و ساماندهی گردشگران در دستور قرار گرفت. در آخرین جلسه هم برنامه‌ریزی خوبی شد، ما هم پیگیر مصوبات بودیم که متاسفانه در محرم با گزارش‌هایی و سپس دستور دادستان مواجه شدیم.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری استان اصفهان با اشاره به حوادث رخ داده در هشتم محرم که بهانه صدور دستور دادستان آران و بیدگل شده، اضافه می‌کند: محرم امسال فیلم‌ها و عکس‌هایی از کویر مرنجاب منتشر شد که عده‌ای را خشمگین کرد و قرار بود مقابل خانه امام جمعه آران و بیدگل تجمع کنند، با فرماندار آن شهرستان صحبت شد که شرایط را مدیریت کند، پس از این صحبت‌ها فکر می‌کردیم مشکل حل شده، اما با حکم دادگستری اصفهان مواجه شدیم که مستقیم به شهرستان ابلاغ شده بود.

وی اضافه می‌کند: صدور این حکم با روزهای تعطیل مصادف شد، اما ما پس از آن تلاش کردیم در جلسه‌ای با حضور مقامات آران و بیدگل به بررسی وضعیت بپردازیم.

«الهیاری» شرایط همیشگی مرنجاب را غیرطبیعی و غیر عرفی نمی‌داند و اضافه می‌کند: ما در روزهای عادی که اتفاقا نیروی انتظامی در منطقه نیز حضور نداشت، بازدیدهایی از مرنجاب داشتیم که در آن زمان شرایط کاملا بدون حاشیه و مشکل بوده است.

او در ادامه بیان می‌کند: منظور ما این نیست که در مرنجاب همه چیز طبق ضوابط انجام می‌شود، اما وقتی با پهنه وسیعی از منطقه و تجمع پراکنده مسافران روبه‌رو هستیم، حتما باید انتظار اتفاقاتی را داشته باشیم. این را هم نمی‌گوییم که تخلفی نشده، اما معتقدیم اگر عده‌ای در گوشه‌ای برای گرفتن عکس‌های شخصی کشف حجاب کرده‌اند و متخلف شناخته شده‌اند، آن عده هم که عکس‌ها و فیلم‌های دیگران را پخش کرده‌اند، مرتکب خلاف بیشتری شده و باید با آنها برخورد شود.

مدیرکل میراث فرهنگی و گردشگری اصفهان در تشریح جلسه‌ای که روز یکشنبه در شهرستان آران و بیدگل با حضور فرماندار و امام جمعه این منطقه برگزار شد، می‌گوید: مساله تقریبا حل شد. طبق تصمیم، قرار شد طی مکاتبه با دادستانی آران و بیدگل، تا یک ماه آینده روند ورود تورهای گردشگری به کویر مرنجاب به حالت عادی و متعارف خود بازگردد و اداره میراث فرهنگی و گردشگری استان در این مدت نیز با همراهی سایر دستگاه ها، طرح سامان دهی کویر مرنجاب را از هر نظر، خدماتی و اجتماعی آماده کند و وظایف هر یک از بخش های مرتبط نیز مشخص شود تا به وضعیت ناهماهنگ و نابسامان موجود در مرنجاب خاتمه داده شود.

او تاکید کرد: در این مدت برای ورود تور از طرف آژانس‌هایی که مجوز اجرای تور گردشگری دارند، اعمال محدودیت نخواهد شد، اما ورود تورهای غیرمجاز و بدون مجوز سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، محدود و کنترل می شود.

وی درباره توجیه نیروهایی که حکم دادستانی را گرفته‌اند و احتمال اجرای آن، می‌گوید: ما با دادستانی امروز مکاتبه می‌کنیم، اعمال محدودیت برای تورهای مجاز و گروه‌های خانوادگی نخواهیم داشت.

الهیاری با تاکید بر این که به سامان دهی مرنجاب از هر نظر قائل است، می گوید: اگر همه دستگاه‌ها هماهنگ باهم به وظایف خود عمل کنند، مرنجاب ساماندهی می‌شود و به حاشیه کشیده نمی‌شود.

نوشته ورود تورهای گردشگری به کویر مرنجاب، به حالت عادی بازمی‌گردد اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

جشنواره ملی «ناصرخسرو» با انتخاب برترین‌های گردشگری

$
0
0

ناصرخسرو

ناصرخسرو

نخستین دوره جشنواره ملی «ناصرخسرو» با انتخاب برترین‌های گردشگری، 24 آذرماه برگزار می شود.

دکتر محمد حسین ایمانی خوشخو دبیرعلمی این جشنواره به خبرنگار گردشگری ایسنا گفت: جشنواره ملی ناصرخسرو با هدف توسعه علمی گردشگری به منظور تجلیل از منتخبان طرح‌های پژوهشی، کتاب‌ها و پایان‌نامه‌های برتر، ایده‌های خلاقانه، اساتید و کارآفرینان نمونه با همکاری دانشگاه علم و فرهنگ، انجمن علمی گردشگری ایران و سازمان میراث فرهنگی و گردشگری برگزار می‌شود.

وی اظهار کرد: بیش از 380 اثر و شخصیت برگزیده به دبیرخانه این جشنواره ملی معرفی شده‌اند، برای دریافت آثار و انتخاب چهره‌ها به مراکز علمی، تحقیقاتی و دانشگاهی گردشگری اطلاع‌رسانی شد که داوری‌ها نیز در دو سه مرحله صورت گرفت و 55 تن به مرحله نهایی رسیدند. در آخرین دور از داوری‌ها نیز 10 اثر و شخصیت شاخص، برگزیده و در روز برپایی جشنواره تجلیل خواهند شد.

او درباره دلیل برگزاری این جشنواره گفت: در کشور چندین جشنواره بزرگ علمی به نام مشاهیری چون خوارزمی، فارابی و رازی برگزار می‌شود، لذا معتقدیم برگزاری چنین جشنواره علمی لازمه گردشگری نیز است و از آنجا که نزدیکترین شخصیت به گردشگری ناصرخسرو است، تصمیم گرفته شد جشنواره‌ای برای بخش علمی گردشگری برگرفته از نام این شخصیت شهیر برگزار شود.

ایمانی خوشخو همچنین اظهار کرد: این جشنواره امسال در سطح ملی برگزار می‌شود، اما از سال آینده سعی خواهد شد بُعد بین‌المللی داشته باشد.

دانشگاه علم و فرهنگ ساعت 15 روز سه‌شنبه، 24 آذرماه میزبان نخستین دور جشنواره ملی ناصرخسرو است.

آثار این جشنواره توسط اساتیدی چون دکتر ایمانی خوشخو، زاهدی، رهنمایی، افتخاری، رضوانی، جهانیان و حسینی از دانشگاه‌های علامه طباطبایی، تهران، تربیت مدرس و علم و فرهنگ، سعید هاشمی، عضو جهاد دانشگاهی و یعقوب‌زاده، از مرکز علمی فرهنگی گردشگری دانشجویان ایران داوری شده است.

نوشته جشنواره ملی «ناصرخسرو» با انتخاب برترین‌های گردشگری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

اجرای برنامه پنج ساله طرح گردشگری استان یزد در قالب طرح 5+95

$
0
0

یزد

یزد

مدیر کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان یزد از اجرای برنامه پنج ساله طرح گردشگری استان در قالب طرح 5+95 ‎خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایسنا، منطقه یزد، محمدمهدی شرافت در نشست هماهنگی برنامه پنج ساله طرح گردشگری استان تصریح کرد: سال 95 به عنوان "سال خوش آمدگویی به یزد"، آغازی برای اجرای برنامه پنج ساله در قالب طرح 5+95 ‎است. این طرح‎ براساس پنج محور اصلی تا سال ‎1400 تکمیل و به بهره‏‎‎برداری می‎‎رسد.

وی بیان کرد: شهر یزد به عنوان وسیع‎‎ترین بافت خشتی دنیا که همچنان زنده و پویاست، بی‎‎بدیل و بی‎‎مانند است و به همین دلیل نیز گردشگری تاریخی فرهنگی به عنوان یک محور اصلی در این برنامه پنج ساله مطرح است. امیدواریم که با توجه به برنامه‌‏‏ریزی انجام شده و با شعار "یزد، پایتخت معماری ایران" در طول این پنج سال، شهر یزد، هم رده و هم شأن این شعار مطرح شود.

شرافت، ثبت جهانی یزد و همچنین راه‎‎اندازی مرکز ملی معماری خاک را دو برنامه اصلی این اداره کل عنوان کرد و افزود: در کنار این برنامه‎‎ها، ثبت جهانی بادگیرها، قنات‎‎ها و ثبت ملی شهرستان ابرکوه نیز به عنوان برنامه‏‏‌های جنبی این اداره کل در حال پیگیری است.

این مقام مسئول تصریح کرد: محور گردشگری سلامت، محور گردشگری طبیعی(کویرنوردی)‎، معرفی یزد به عنوان قطب نساجی سنتی کشور و همچنین خدمات برتر گردشگری از دیگر محورهای اصلی این طرح پنج ساله است. برگزاری جشنواره‎‎ها، مسابقات معماری، جذب سرمایه‎‎گذار در بخش گردشگری و صنایع دستی، ساخت هتل‌های چهار و پنج ستاره و تجهیز هتل‌های موجود از جمله مواردی است که می‌تواند نقش موثری در اجرایی شدن برنامه‌های طرح پنج ساله داشته باشد.

وی عنوان کرد: یکی از اتفاق‌های مهم، صدور مجوز برای منطقه ویژه گردشگری درمانی است که امکان سرمایه‌گذاری و همچنین جذب گردشگر و رونق اقتصادی را فراهم می‌آورد.

مدیر کل میراث فرهنگی استان مطرح کرد: در بخش گردشگری سلامت و همچنین نساجی سنتی نیز قصد داریم گذشته را به حال پیوند بزنیم، بدین گونه که در گردشگری سلامت با مدیریت طب سنتی و همچنین ایجاد کمپ‎‎های گردشگری سلامت، طیف وسیعی را برای کار کردن فراهم آوریم. همچنین در نساجی سنتی، دامنه‎‎ای از گذشته تاکنون داریم که در این میان قسمت‎‎هایی از صنایع‌‏‏دستی گم شده است و باید آن را دوباره احیا کنیم و دیروز را با امروز پیوند دهیم.

شرافت، خدمات برتر گردشگری به عنوان یک محور عام را از جمله مباحث مهم و قابل تأمل در برنامه پنج ساله دانست و افزود: باید شرایط گردشگرپذیری استان از جمله ایجاد سرویس‏‏های بهداشتی مناسب، هتل‏‏های پنج ستاره و همچنین پکیج‎‎های خاص برای راهنمایی گردشگران را فراهم آوریم تا یزد به عنوان مرکز خدمات گردشگری مطرح شود. در این صورت، وقتی گردشگر به استان وارد می‌‏‏شود، احساس آرامش می‌کند و می‌داند که در همه جای شهر، خدمات یکسانی به او ارائه می‎‎شود و هتل‎‎ها و مراکز اقامتی همسان و براساس پروانه خود، خدمات ارائه می‎‎دهند.

نوشته اجرای برنامه پنج ساله طرح گردشگری استان یزد در قالب طرح 5+95 اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

موزه جهان نما از تاریخ ۲۵ تا ۳۰ آذر تعطیل می شود

$
0
0

موزه جهان نما

موزه جهان نما

موزه جهان نما از تاریخ ۲۵ تا ۳۰ آذر تعطیل می شود و پس از آن به مدت یک ماه آثار جدید و متفاوتی را به نمایش خواهد گذاشت.

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از روابط عمومی مجموعه فرهنگی تاریخی نیاوران، از تاریخ یکم تا ۳۰ دی ماه نمایشگاهی از آرایه ها و زیور آلات سنتی و تاریخی ایران با محتوای اقتباسی از زیورآلات دوره های مختلف تاریخی در معرض دید قرار می گیرد.

این زیورآلات و آرایه ها حاصل ۱۲ سال پژوهش از دوره پارینه سنگی جدید و فرا پارینه سنگی و پس از آن دوره نوسنگی و تشکیل حکومت ها و تمدن های باستانی تا دوره معاصر است.

در این نمایشگاه زیورآلاتی که از روی اسناد تاریخی شبیه سازی شده اند و همچنین تعدادی از زیورآلات باقی مانده از دوره های گذشته به نمایش گذاشته می شود.

بر همین اساس موزه جهان نما به مدت ۵ روز از تاریخ ۲۵ تا ۳۰ آذر جهت جمع آوری آثار موجود در موزه و انتقال به مخزن و همچنین چیدمان این آرایه ها و زیورآلات تعطیل می شود. این نمایشگاه یک ماهه با هماهنگی اداره کل موزه ها سازمان میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری و با هدف نمایش آثار ارزشمند و فرهنگ غنی کشورمان برپا می شود.

نوشته موزه جهان نما از تاریخ ۲۵ تا ۳۰ آذر تعطیل می شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

نخستین کنفرانس بین المللی برند گردشگری در اصفهان

$
0
0

اصفهان

اصفهان

نخستین کنفرانس بین المللی برند گردشگری با رویکرد طراحی برند ملی گردشگری ایران، ۱۳ و ۱۴ دی ماه جاری در شهر اصفهان برگزار می شود.

به گزارش خبرگزاری مهر، تبیین شاخص ها و راهکارهای طراحی نماد برند ملی گردشگری،  امسال کنفرانس بین المللی برند گردشگری در تقویم رسمی سازمان جهانی گردشگری  UNWTO  قرار گرفته است. برند ملی گردشگری ایران، بایدها و نبایدها، شاخص ها و راهکارها، نقش برند سازی در حوزه گردشگری در حمایت از اقتصاد و فرهنگ ملی و اسلامی کشور، راهکارهای خلق، بازاریابی، ارتقاء و پایدارسازی برند گردشگری ایران، هویت سازی برند گردشگری و نقش آن در توسعه و ارتقاء جایگاه گردشگری،  تعیین شاخص های سنجش مادی و معنوی برند در حوزه گردشگری، میراث فرهنگی و صنایع دستی، تعیین فرصت های سرمایه گذاری و بررسی علمی و نیاز سنجی زیر ساخت های گردشگری ایران و همچنین آینده پژوهی برند گردشگری در ایران از جمله محورهای این کنفرانس به شمارمی روند.

 علاقمندان برای کسب اطلاعات بیشتر می توانند به نشانی الکترونیکی www.tbrand.irمراجعه کنند.

نوشته نخستین کنفرانس بین المللی برند گردشگری در اصفهان اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.


مردگان شهر سوخته دست از سر باستان شناسان برنمی‌دارند

$
0
0

شهرسوخته

مردگان شهر سوخته دست از سر باستان شناسان برنمی‌دارند شاید هم باستان شناسان آنها را رها نمی‌کنند چون بعد از ۵هزار سال هنوز راز قتل مرد سربریده و یا پسری که دیوار روی سرش ریخت فاش نشده است.

شهرسوخته

به گزارش خبرنگار مهر، شگفت انگیزترین شهر باستانی ایران عنوانی است که می توان برای شهر سوخته در استان سیستان و بلوچستان در نظر گرفت از کشف اسکلت های عجیب مردگان این شهر گرفته تا استفاده از چشم مصنوعی در ۵ هزار سال پیش که راز آن را اسکلت یک زن فاش کرد و یا جراحی مغز روی یک انسان دیگر. همگی این کشفیات موجب حیرت مردم جهان می شود.

یکی از موضوعاتی که همیشه سوالات زیادی را برای باستان شناسان به وجود می آورد و البته پرده از بسیاری مسائل این شهر برمی دارد، مربوط می شود به کشف برخی از اسکلت مردگان گورستان شهر سوخته.

جسدهایی که محاسبات باستان شناسان را بهم می زنند

معمولا قبرهایی که در شهر سوخته کشف شده و مورد کاوش قرار می گیرد یکی از مهمترین کشفیات به شمار می آیند. همچنان که پیش از این نیز قبور کاوش شده موجب به هم ریختن محاسبات تخمینی باستان شناسان شده بود. آنها تاکنون بیش از هزار قبر را کشف کرده اند محاسبات آنها نشانی می دهد در گورستان شهر سوخته حدود ۴۰ هزار قبر با ۶۰ هزار اسکلت وجود دارد.

یکی از قبرهای شگفت انگیز گورستان شهر سوخته که توسط باستان شناسان کشف شد متعلق به مردی ۲۵ تا ۳۰ ساله بوده که در قبر شماره ۲۸۱۰ خوابیده است. سر او را در بخش پایینی بدن و سمت راستش بریده و گذاشته بودند و خنجری که با آن سرش را بریده اند را زیر پهلوی راستش قرار داده بودند. این مرد را در چاله ای با آیین و مراسم مربوط به مردگان دفن کرده اند یعنی همان طور که در بقیه قبور ظروف سفالین گذاشته می شد، در این قبر هم ظروف سفالی وجود داشته است.

سرش را بریدند و روی سینه گذاشتند

منصور سید سجادی سرپرست هیات باستان شناسی در شهر سوخته می گوید: ممکن است این مرد مجازات شده باشد چون تا کنون سلاحی در شهر سوخته مشاهده نکرده ایم بنابراین احتمال مجازات شدن این فرد خاطی بسیار زیاد است چون حتی اگر این فرد به قتل می رسید باید پنهانی دفن می شد اما این طور نبوده است.

سجادی و همکارانش نمی دانند که چرا سر این مرد را بریده اند و کنارش گذاشته اند. سوال بی جواب دیگر آنها مربوط می شود به مرد جوان ۱۴ ساله ای که در زمان آتش سوزی این شهر، گویا دیواری در کاخ سوخته روی سرش ریخته و موجب مرگ او شده است. البته گذاشتن یک دسته هاون سنگی کنار جمجمه او، باستان شناسان را دچار تردید کرده که آیا این دسته هاون برای دفاع از خودش بوده یا خیر. چون نشانه های هجوم در آن دیده نمی شود.

مهر مادری در ۵ هزار سال پیش

این دو اسکلت که باستان شناسان آن را قتل می دانند هنوز بعد از ۵ هزار سال مورد تردید است غیر از این قتل ها، دفن مشکوک مرد ۴۰ ساله ای در گورستان شهر سوخته نیز سوال بی جواب دیگری را برای باستان شناسان بوجود آورده است چون در کنار اسکلت او که در قبر شماره ۱۰۰۳ دفن شده، ۱۲ جمجمه انسان در رده های سنی ۱۰ تا ۳۰ سال و یک جمجمه سگ نیز پیدا شده که طی مراسمی قربانی و دفن شده اند.

اگرچه وجود این اسکلت ها چرایی زیادی را برای جامعه باستان شناس بوجود می آورد اما برعکس آن، پیدا شدن اسکلت مادری که به همراه دو فرزندش دفن شده و دستش را به حالت حمایت دور فرزندانش گذاشته نیز، مهرر مادری را در ۵ هزار سال پیش نشان می دهد.

خواب مردگان بهم می ریزد!

قبوری که در  گورستان شهر سوخته کشف شده یا دو قسمتی هستند و یا سردابه ای . قبور دو قسمتی تشکیل شده اند از اسکلت و ظروف نذری و اشیای دیگر. در این باره، منصور سید سجادی رئیس هیات باستان شناسی شهر سوخته می گوید: داخل قبور سردابه ای نیز مردگان را دفن و درون آن عود روشن کرده و در آن را می بستند. مردم شهر سوخته مردگان خود را طوری دفن می کردند که صورت آنها رو به خورشید باشد. حتی اگر فرد متوفی در شب دفن شده باشد صورت او رو به زمین گذاشته می شد. با این حال در قبر زنان سفال رنگی می گذاشتند و این شی، نشانه ای برای دفن زنان بوده است.

از سویی اگر تعداد اشیای دفن شده با متوفی زیاد باشد به زعم باستان شناسان در این قبر یکی از متمولان شهر سوخته مدفون شده است. اجساد و اسکلت های کشف شده به همراه اشیا و ظروف قرار داده شده در کنار آنها، همگی به موزه منتقل می شود تا از گزند قاچاقچیان در امان بماند. از سوی دیگر پیدا شدن این اجساد تازه اول راه است. اگرچه باستان شناسان خواب این اسکلت ها را به هم زده اند اما آنها را رها نمی کنند . با بیرون آمدن این اجساد کار استخوان شناسان، ژنتیک باستان شناسان، انگل شناسان و ... شروع می شود. آنها در پی یافتن جزئیات بیشتری از زندگی این مردگان هستند.

گزارش از فاطیما کریمی

نوشته مردگان شهر سوخته دست از سر باستان شناسان برنمی‌دارند اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

روستای تاریخی «ابیانه»

$
0
0

روستا1

سال‌هاست جوانترهایی که پا از روستای آبا و اجدادی‌شان بیرون گذاشته‌اند، تلاش می‌کنند اسم و رسم و تاریخ و فرهنگ گذشته‌شان را نه تنها به رخ ایرانی‌ها، بلکه به رخ همه دنیا بکشند، اما حالا و پس از گذشت این همه سال انگار آن‌هایی که از این قافله جا مانده‌اند، فقط پیرتر می‌شوند و فقیرتر...

روستا1

به گزارش خبرنگار میراث فرهنگی ایسنا، نه فقط روستای تاریخی «ابیانه»، که از ابتدای جاده و پاسگاه «هنجن» که بن‌بست آن کوه‌های «ابیانه‌»اند تا انتهای جاده‌ی سرسبزش آن‌قدر زیبایی بصری و فیزیکی چشم‌نوازی می‌کند که هر گردشگر را دست‌کم پنج روز می‌تواند سرگرم کند، البته اگر قدری مراعات مردم بومی را هم داشته باشند!

از پاسگاه «هنجن» که عبور می‌کنید، برای رسیدن به نقطه‌ی آخر و آن‌چه از ابتدا هدف‌تان بوده باید پنج روستا که در نوع خود شاهکارهای تاریخی و طبیعی غیرقابل باورند را پشت سر بگذارید.

«هنجن»، «یارند»، «کمجان»، «برز»، «طره» و در نهایت «ابیانه» و تا انتهای همین روستا که به کوه می‌خورد و بن‌بست این طبیعت بکر می‌شود می‌توان صدای آب پر خروش رودخانه‌ی «برزرود» را شنید، جایی که مردمش همه تلاش خود را برای شناساندن روستای محل تولدشان کرده‌اند.

اصلا این منطقه را می‌توان به تنهایی یک منطقه‌ی نمونه گردشگری دانست،‌ منطقه‌ای که این روزها گردشگران فقط آب و درختانش را می‌بینند، نه زیبایی روستاهایی که در طول چند سال گذشته به خاطر آسیب‌هایی که از گردشگران به پیکرشان وارد شده، حالا راضی هستند به همین ندیدن‌ها و پنهان ماندن‌ها.

روستا3

 
مسیر منتهی به روستای تاریخی ابیانه

قرینه دیگر این منطقه را در نقطه‌ی مقابل همین مسیر گردشگری می‌توان دید؛‌ «هنجن» به عنوان نقطه ورود و در ادامه «ولوجرد»، «چیمه»، «تکیه»، «بیدهند» و «فریزهند» و در نهایت رودخانه «چیمه‌رود»، که این مسیر را ادامه‌دار می‌کند. اما یک نکته تاسف‌وار وجود دارد و آن این که آن‌قدر گردشگران در رفت و آمدشان به این مسیر و روستای «فریزهند» آسیب وارد کرده‌اند که مردم روستا دیگر اجازه‌ی ورود هیچ گردشگری را نمی‌دهند، چون حق زندگی توام با آرامش را برای خود مسلم می‌دانند.

اما آن‌چه روستای «ابیانه» را که حالا مردم آن روی «شهر» بودنش تاکید دارند «ابیانه» کرده،‌ براساس آن‌چه در طول چند سال گذشته در خبرها، تصاویر و حرف‌های سینه به سینه‌ منتقل شده دیده‌ایم و شنیده‌ایم، تلاش مردم این روستا برای معرفی،‌ حفظ و شناساندن «ابیانه» به ایران و دنیا بوده است.

اگر روزی گذرتان به این روستا افتاد و از دسته‌های مختلف گردشگران خارجی که در سرتاسر روستا با لیدرهای خود در حرکت‌اند و از دیدن این همه هنر و ذوق و معماری خشنودند شدید و گردشی کوتاه در روستا داشتید، احتمالا در پایان بیشتر ناراحتی و غمزده‌گی از روستا را در وجودتان حس می‌کنید، تا خوشحالی از گردشگران و تمیزی در چند گذر اول جاده!

هرچند هنوز 95 درصد اجزای خانه‌ها، درها و پنجره‌ها و گذرهای این روستا حالت اصلی و اولیه خود را حفظ کرده‌اند، اما از ساخت‌و سازهای نامتناسب انگشت‌شمار خانه‌های روستا، یادگارنویسی روی دیوار برخی خانه‌ها و سرخی بیش از حد رنگِ برخی خانه‌ها و رنگ باختن سرخی برخی دیگر از آن‌ها نمی‌توان چشم پوشید.

از دوره‌ی قائم مقامی حمید بقایی در سازمان میراث فرهنگی، که مردم این روستا در واکنش به آسیب‌هایی که گردشگران به آن وارد کرده بودند مقابل سازمان میراث فرهنگی تحصن کردند و درخواست توجه و تعیین وضعیت برای این روستای تاریخی داشتند تا طرحی که با نام «طرح هادی روستا» و سپس در ادامه‌اش «طرح تفصیلی» بود، روستای تاریخی «ابیانه» و دیگر روستاهای در مسیر آن هنوز با مشکلات متعددی روبه‌رو هستند، حتی برای رسیدن به ابیانه!

روستا2

اگر با جاده‌ی تهران - اصفهان ناآشنا باشید و قصد سفری بدون تور و حتی وسیله‌ی نقلیه به این روستا را داشته باشید، شاید طول مسیر برای‌تان جذاب‌تر هم باشد، به این شرط که با همه‌ی راه‌ها آشنا باشید.

در مسیر جاده‌ی تهران - اصفهان جاده‌ی «آقا علی عباس» و پس از گذر از چشمه‌ی آب آن راحت‌ترین راه برای رسیدن به پاسگاه هنجن است، البته به شرط دل‌رحمی ماشین‌های در حال تردد به منطقه.

با این وجود هزینه‌ی تقریبا زیادی برای رفتن به سفر میان راهی به ابیانه نیاز نیست. از اتوبوس مبدا تا ماشین‌های بین‌راهی و تاکسی ویژه‌ی ابیانه گرفته تا بلیت ورودی این روستا و هزینه‌ی خورد و خوراک و احیانا هتل برای اقامت در شب.

و البته اصرارهای برخی مُسن‌های روستا که این روزها از سرِ بیکاری و شاید از سرِ فقر در ورودی خانه‌های سرخ رنگ‌شان نشسته‌اند یا در میدانچه‌های کوچک روستا با یکدیگر گپ می‌زنند و اگر گردشگری رد شد، آن‌قدر اصرار و التماس برای خرید لواشک خانگی، گیاهان معطر و حتی لباس‌های سنتی می‌کنند تا یا دل گردشگران به خاطر اصرارها راضی به خرید شود یا سعی کنند با دزدیدن نگاه از آن‌ها به سرعت راه‌شان را کج کنند تا دیگر این همه اصرار را نشنوند ...

و البته برخی هم با استفاده از تجربه‌ی سال‌های گذشته به تازگی راه بهتری برای پول درآوردن از گردشگران یافته‌اند و به شرط دادن دو هزار تا پنج هزار تومان اجازه‌ی گرفتن عکس یادگاری با بومی‌های مسن که لباس‌های محلی پوشیده‌اند را می‌دهند.

محله‌های ابیانه هم پیر و جوان و فقیر و غنی دارند

روستا

 
تجمع مردم بومی در محوطه روستا

روستای ابیانه هم مانند شهرهای کلان کشور شمال و جنوب دارد. از نظر توجه و رسیدگی به روستا و البته برعکسِ جائی مانند تهران.

هرچه به کوه‌های شمالی روستا نزدیک می‌شوید، بی‌توجهی و کثیفی در روستا بیشتر به چشم می‌خورد و هرچه به دامنه‌های کوه نزدیک می‌شوید و پائین‌تر می‌روید، متوجه رسیدگی بیشتر به کوچه پس کوچه‌ها و نمای ظاهری خانه‌ها می‌شوید.

البته اگر سال‌های گذشته به ابیانه رفته باشید این توجه را بیشتر در خانه‌های شمالی روستا دیده‌اید و حالا با معطل گذاشتن خانه‌های شمالی روستا، بیشتر به سمت مرکز و جنوب روستا رفته‌اند و به تمیزی گذرها بیشتر توجه دارند و نمای خانه‌ها را مرمت و ساماندهی می‌کنند.

البته به پارکینگ تبدیل شدن بخش‌های منتهی به میدانچه‌های این محوطه‌ی تاریخی را هم نمی‌توان نادیده گرفت،‌ هر جا که قدری زمین صاف و امکان جا شدن یک ماشین باشد، این کار را انجام می‌دهند.

«ابیانه» این روزها و شاید این سال‌ها غم دارد. یعنی غم به راحتی در دل هرکس که دست‌کم برای دومین‌بار به این روستای تاریخی می‌رود، جاخوش می‌کند. شاید سال‌های گذشته یعنی زمانی که روستا تازه داشت جای پایش را میان فهرست شهرهای تاریخی و گردشگری باز می‌کرد، حال و هوای بهتری داشت، وقتی که مردمانش هنوز به این نوع زندگی عادت نکرده بودند!

حالا «ابیانه» طرح هادی دارد و طرح تفصیلی برای زندگی هرچه بهتر مردم روستا و البته تامین زیرساخت‌ها برای آن‌چه ورود گردشگر نامیده می‌شود. اما یک فکر ذهن را رها نمی‌کند، در این میان شاید می‌شد راهکارهایی داشت برای جلوگیری از هرگونه پایمال شدن عزت نفس اهالی این روستا و جلوگیری از هرگونه تکدی‌گری در منطقه و رسیدن به یک جواب که به وجود آمدن شرایط کنونی ابیانه، محصول چه طرز تفکری است؟

عصر ابیانه هم دیدنی است، در میدانچه‌ی اصلی ابیانه چند ماشین زنان و مردانی که لباس بومی ابیانه را پوشیده‌اند، سوار می‌کنند و از روستا دور می‌شوند...!

گزارش از خبرنگار ایسنا: سمیه ایمانیان

نوشته روستای تاریخی «ابیانه» اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

تبدیل بوسنی به بازار جدید سرمایه‌داران گردشگری

$
0
0

بوسنی

بوسنی

بوسنی به بازار جدید سرمایه‌داران گردشگری در کشورهای عربی حوزه خلیج فارس تبدیل شده است.

به گزارش خبرگزاری ایسنا گردشگران کشورهای عرب حوزه خلیج‌فارس در حال جستجوی مقصد سفرهای آتی برای فرار از گرمای شدید در کشورهای خود هستند و سرمایه‌داران گردشگری با سرعت هرچه تمام در حال ساخت و ساز هتل و اقامتگاه های مقرون به صرفه در پایتخت بوسنی.

بوسنی، کشوری با آب و هوای کوهستانی که سال‌های 1992 تا 1995 را در جنگ سپری کرد، این روزها به لطف هوای معتدل در فصل‌های گرم و جمعیت مسلمانش، تبدیل به مقصد جدیدی برای سرمایه‌گذاران صنعت گردشگری کشورهایی چون کویت، قطر و امارات شده است.

پایین بودن قیمت زمین و نیروی انسانی در بوسنی موجب شده موج جدیدی از سرمایه‌گذاران عرب برای ساخت هزاران ساختمان به عنوان هتل و اقامتگاه در سارایوو، پایتخت این کشور وسوسه شوند. بوسنی مقصد مناسبی خواهد شد برای مسافرانی از طبقه متوسط جامعه که در فصل‌های گرم سال به دنبال جایگزین مناسبی برای هتل‌های گرانقیمت سوییسی می‌گردند.

این اتفاق برای بوسنی که همچنان درگیر عواقب سوءجنگ است و نرج بیکاری 40 درصدی را تحمل می‌کند هم خالی از لطف نخواهد بود. تمام ساخت و سازها از طریق کمپانی‌های داخلی انجام می‌پذیرد و این به معنای مشغول به کار شدن عده زیادی از شهروندان بوسنیایی‌ است.

گردشگری بوسنی طی سال‌های اخیر رشد قابل توجهی داشته است. مسافرانی از شرق و غرب به سارایوو می‌روند تا «اورشلیم کوچک» را ببینند؛ شهری تاریخی که مملو از کلیساهای کاتولیک، اورتودوکس، معابد یهودیان و مساجدی است که همگی کنار هم قرار گرفته‌اند.

به گزارش اسکیفت، تعداد کل گردشگران این کشور طی سال جاری میلادی تا 30 درصد افزایش یافته است. استرالیایی‌ها و آلمانی‌ها بیشترین استقبال را از بوسنی داشته‌اند. تعداد گردشگران کشورهای حوزه خلیج فارس اما با سرعتی چشمگیر رو به افزایش است؛ تعداد مسافران کویتی طی سال 2015 سه برابر شده و به 33 هزار نفر رسیده است.

دولت بوسنی هم در این راستا با ساخت بزرگراه‌های جدیدی که سفر و حمل و نقل را برای گردشگران آسان‌تر می‌کند، به جذب گردشگر بیشتر کمک کرده است. ساخت بزرگراهی که زمان سفر به سواحل این کشور از سارایوو را تا یک ساعت تقلیل داده است از جمله این اقدامات است.

نوشته تبدیل بوسنی به بازار جدید سرمایه‌داران گردشگری اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

خبر ساماندهی مراکز پذیرایی محور ارتباطی اردبیل

$
0
0

مراکز پذیرایی

مراکز پذیرایی

معاون گردشگری اداره‌کل میراث فرهنگی، صنایع‌دستی و گردشگری استان اردبیل از ساماندهی مراکز پذیرایی محور ارتباطی اردبیل- نیر خبر داد.

به گزارش ایسنا، قادر تقی‌زاده گفت: بر اساس تبصره یک بند د ماده 2 آئین‌نامه اجرایی و تبصره یک ماده 17 اصلاح قانون ایمنی راه‌ها و راه آهن، صدور مجوز برای ایجاد، احداث و اجرای خدمات به صورت منفرد در داخل حرایم به فاصله 138متر از وسط جاده ممنوع است و متقاضیان این مراکز باید به عنوان مجتمع خدمات رفاهی بین راهی مجوز لازم را از سوی اداره کل حمل و نقل و پایانه‌ها کسب کنند.

وی با اشاره به اینکه صدور مجوز مراکز مذکور واقع در محور ارتباطی اردبیل - نیر پیش از این توسط دستگاه‌ها و اتحادیه‌های مختلف صورت می‌گرفت، افزود: در جلسه کارگروه میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری، ضمن تأکید بر قانون مذکور مقرر شد بر اساس اصلاحیه جدید آئین نامه ایجاد، اصلاح، تکمیل، درجه بندی و نرخ گذاری تأسیسات گردشگری و نظارت بر آنها مصوب هیأت دولت، تمامی سفره خانه‌های سنتی، واحدهای پذیرایی مستقر در پایانه‌های مسافربری بین شهری و پایانه‌های مرزی، واحدهای پذیرایی مستقر در گمرک‌ها، فرودگاه‌ها، واحدهای اقامتی و پذیرایی مجتمع‌های خدمات رفاهی بین راهی و مراکز پذیرایی منفرد بین راهی، مجوز خود را از اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان دریافت کنند و در این راستا نیز مکاتبات و هماهنگی‌های لازم با دستگاه‌های مذکور صورت گرفته است.

این مقام مسئول افزود: صدور مجوز احداث برخی از مراکز پذیرایی مستقر در محورهای ارتباطی و جاده‌های مواصلاتی از طریق بخشداری بدون هماهنگی دستگاه های اجرایی صورت می‌گرفت که این امر مشکلاتی از نظر صدور پروانه بهره برداری و یا نظارت بر مراکز مذکور ایجاد می‌کرد. بر اساس مصوبه کارگروه یادشده، مقرر شد تمامی بخشداران به هنگام صدور مجوز احداث، هماهنگی‌های لازم را با دستگاه‌های مرتبط به ویژه اداره کل حمل و نقل و پایانه و اداره کل میراث فرهنگی، صنایع دستی و گردشگری استان به عمل آورده و ضوابط فنی، بهداشتی و تجهیزاتی مراکز مذکور در نقشه‌های تهیه شده از سوی متقاضیان لحاظ شود.

به گفته معاون گردشگری استان؛ براساس این مصوبه، بخشداران از صدور مجوز پروانه کسب به واحدهای مذکور منع شدند و مقرر شد از این پس صدور پروانه بهره برداری به این واحدها در صورت احداث مجتمع های خدمات رفاهی از طریق اداره کل حمل و نقل و پایانه ها و در صورت احداث مراکز پذیرایی منفرد توسط این اداره کل صورت گیرد.

وی از منع صدور هرگونه پروانه کسب به مراکز پذیرایی مستقر در محورهای ارتباطی توسط دهیاری‌های روستاهای واقع در این محورها خبر داد و گفت: تعدادی از مراکز پذیرایی مستقر در جاده ارتباطی اردبیل-نیر که دارای مجوز لازم از دستگاه‌های مربوطه نبوده و یا به جهت عدم رعایت حریم راه‌های ارتباطی و همچنین عدم تغییر کاربری زمین کشاورزی قادر به اخذ مجوز از دستگاه‌های اجرایی نبودند با دستور دادستان پلمپ شدند.

تقی زاده از متقاضیان ایجاد مراکز پذیرایی بین راهی به ویژه در محور ارتباطی اردبیل-نیر خواست پیش از هرگونه اقدام، نسبت به اخذ مجوز از دستگاه‌های اجرایی اقدام کنند تا گرفتار مشکلات و تبعات بعدی در مورد استعلام از دستگاه‌های اجرایی و یا عدم تطابق نقشه با ضوابط فنی و بهداشتی مراکز پذیرایی و در نهایت عدم صدور مجوز نشوند.

نوشته خبر ساماندهی مراکز پذیرایی محور ارتباطی اردبیل اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

یازدهمین طرح «ایران، مرز پرگهر» برگزار می‌شود

$
0
0

مرز پرگهر

مرز پرگهر

یازدهمین طرح «ایران، مرز پرگهر»، نهمین طرح «دریای خاک» و دومین طرح «گنبد گیتی» در قالب طرح‌های ملی و ازسوی مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران برگزار می‌شود.

به گزارش ایسنا، یازدهمین دوره طرح ملی «ایران، مرز پرگهر» با تحقق شعار «ما می‌توانیم» در معاونت‌های فرهنگی جهاددانشگاهی سراسر کشور آغاز شد.

یازدهمین دوره این طرح توسط مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران با همکاری معاونت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی سراسر کشور، سازمان میراث فرهنگی و گردشگری، وزارت راه و شهرسازی، سازمان فرودگاه‌های کشور، مناطق اقتصادی ویژه و دیگر مراکز صنعتی، تحقیقاتی و علمی برگزار می‌شود.

در طراحی و اجرای این اردوها تلاش شده است تا شاخصه‌های علمی، دانش‌افزایانه و متناسب با رشته‌ها و گروه‌های مخاطب طرح موردنظر قرار گیرد تا بیشترین هم‌پوشانی میان دایره رشته‌های تحصیلی مخاطبان با مقاصد و مراکز مورد بازدید از نظر موضوعی صورت گیرد تا آموخته‌های تئوری دانشجویان با دیدن رو در روی صور مادی، ظاهری و کلی مقاصد مورد بازدید همراه با ارائه توضیحات توسط اساتید، کارشناسان و متخصصان مربوطه آنها را در آشنایی و شناخت بیشتر مواریث فرهنگی و تمدنی و توانمندی‌های ملی یاری رساند و زمینه‌های ذهنی، اعتماد به نفس و امید به آینده را برای کاربردی کردن دانش‌ها در عرصه‌های موردنظر آماده کند.

یازدهمین دوره طرح ملی "ایران مرز پرگهر" از مهرماه 1394 آغاز شده و تا پایان شهریور 1395 ادامه خواهد داشت.

همچنین شرکت کنندگان در اردوهای طرح ملی «ایران، مرز پرگهر» می‌توانند در مسابقات خاطره‌نویسی، گزارش علمی و عکس به منظور توصیف بازدید مراکز صنعتی مجموعه‌های تاریخی و باستانی شرکت کنند و آثار خود را به معاونت‌های جهاد دانشگاهی تحویل دهند تا پس از داوری و اعلام رأی داوران در آیین اختتامیه یازدهمین دوره طرح ملی "ایران، مرز پرگهر" از نفرات برتر این مسابقات تقدیر شود.

* نهمین طرح ملی «دریای خاک»

در برنامه‌های فرهنگی هماهنگ کشوری نهمین طرح ملی «دریای خاک» نیز سعی می‌شود تا با برگزاری اردوهای کویرنوردی و کویرشناسی، امکان بررسی موشکافانه تر این موهبت خدادادی فراهم شود.

مرکز گردشگری علمی – فرهنگی دانشجویان ایران با توجه به احساس نیاز در این زمینه، هشت دوره از طرح‌های کویرنوردی و کویر شناسی را در سال‌های پیش اجرا کرده است و در حال حاضر نیز با همکاری معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی نهمین دوره طرح هماهنگ کشوری «دریای خاک» را برگزار می‌کند.

این طرح از آن جهت به کار خود ادامه می‌دهد که حیات وحش و پوشش جانوری و گیاهی متنوع، آثار طبیعی، ساکنان مهربان و سخت کوش به عنوان میراث طبیعی ارزشمند برای بازدید و گذران اوقات جامعه جوان و به ویژه دانشجویان واجد اهمیت بسیاری است. گردشگری در مناطق کویری با پدیده‌های جذاب و منحصر به فرد می‌تواند نقش مهم و تاثیرگذاری در جذب گردشگران علمی و علاقه مندان به طبیعت و مناظر و جلوه های بی نظیر آن داشته باشد.

از سوی دیگر شناخت کویر و اقلیم مناطق کویری، با توجه به گونه‌های خاص طبیعی و جانوری و شرایط زیست این گونه‌های خاص، علاوه بر توسعه علمی و پژوهش‌های نوین دانشگاهی می‌تواند نقش مهمی در جذب گردشگران داشته باشند.

*دومین دوره طرح ملی «گنبد گیتی»

به گزارش روابط عمومی مرکز گردشگری علمی-فرهنگی دانشجویان ایران (ISTTA)، با توجه به وجود جاذبه‌هایی که کوه و کوهنوردی همواره در میان دانشجویان داشته است و نمود آن در شکل‌گیری و فعالیت گروه‌های کوهنوردی در دانشگاه‌های مختلف وجود دارد و از سوی دیگر به منظور ترویج کوهنوردی به شکل علمی و فرهنگی، دومین دوره طرح ملی «گنبد گیتی» از سوی معاونت فرهنگی جهاد دانشگاهی با همکاری مرکز گردشگری علمی - فرهنگی دانشجویان ایران طراحی و در فراخوانی واحدهای متقاضی برنامه‌های خود را در این راستا اعلام کرده‌اند.

همچنین انجام برنامه‌های کوهنوردی در این طرح به صورت راهپیمایی، کوه‌روی، کوهپیمایی و صعود به قله‌های مختلف صورت می گیرد و قرار است که این برنامه‌ها در قالب آماتور و نیمه حرفه‌ای برگزار شود تا پیشینه دانشجویان با شرایط جسمی و حداقل تجهیزات مربوطه بتوانند علاوه بر فراگیری اصول اولیه کوهنوردی در این برنامه شرکت کنند.

براساس این گزارش؛‌ همه‌ی دانشجویان و اساتید علاقمند به شرکت در هر کدام از این طرح‌های ملی می‌توانند به معاونت‌های فرهنگی جهاد دانشگاهی در سراسر کشور مراجعه یا برای کسب اطلاعات بیشتر با شماره 36 11 49 66 و 22 12 49 66 تماس بگیرند.

نوشته یازدهمین طرح «ایران، مرز پرگهر» برگزار می‌شود اولین بار در توریست ها - گردشگری - جهانگردی - ایرانگردی پدیدار شد.

Viewing all 3181 articles
Browse latest View live




Latest Images